5 практични идеи за малка кухня

За да бъдат готвенето и почистването по – лесно  

1459

Щастието за домакинята започва там, където са функционалността и ергономията. Особено когато става въпрос за малката кухня. А когато пространството е удобно и комфортно, работата тук е поне два пъти по-ефективна.

12 уреда от кухнята на мечтитеСледващите кухненски уреди са истински съкровища за готвачите

Ето няколко идеи за малката кухня, които ще ви бъдат от голяма полза:

Скрити пространства

10 неща, които да изхвърлите от кухнятаС какво са пълни шкафовете на дизайнерската ви кухня?

Направете един от долните кухненски шкафове издърпващ се на колела, за да получите допълнителна работна площ. Друг вариант е да се изгради допълнителен скрит плот, който да се разположи под основната работна повърхност или директно в нея.

Техника с мини размер

Размерът на стандартните уреди не винаги пасват на малката стая. Затова си заслужава да потърсите специалните модели, които са по – компактни и ще се впишат в ограничената площ.

Мебели на диета

Понякога след монтиране на кухненски модул, например в тясна и продълговата кухня, пространството остава и не се използва много ефективно. Образува се ниша, но цял шкаф или маса не се побират там. В този случай, помислете дали да не сложите тесен шкаф с рафтове. Няма да повярвате колко място ще се открие.

Преместваеми/ сгъващи се мебели

Ако работното място е твърде малко, направете допълнителна работна повърхност на колела. Малък остров плот или маса, която се прибира са хитро решение, но ще решат много проблеми.

Да въведем ред в шкафовете в кухнятаБезпорядъкът в чекмеджета в кухнята значително забавя и усложнява готвенето
Сподели: