5 неща, които да изхвърлите това лято от кухнята

Пълно почистване

2927

Дали заради широко отворените прозорци или заради яркото слънце, което озарява дома ни, но всяка бъркотия в стаята става по – видима и ни се иска да почистим всичко, навсякъде и веднага. Но нека бъдем прагматични и да не започваме изхвърляне на всички неща. От TheKitchn дават съвети за пет неща, които е добре да изхвърлим от кухнята сега и да се радваме на лятото.

1. Кутии за съхранение

Дори и най-издръжливите кутии за съхранение на храна могат да бъдат оцветени, счупени или деформирани след известно време. Ако вече ползвате вашите отдавна, може би е време да ги смените. Най-добре е а инвестирате в стъклени, но ако нямате възможност, потърсете пластмасови, устойчиви на петна и без BPA.

2. Ръждясали инструменти за грил

Ако вашите уреди за барбекю са били забравени навън, може би са хванали ръжда и е време да бъдат заменени. Същото се отнася и за всичко, което сте забравили на терасата или в гаража и то е повредено. Често поправката може да ни струва в пъти повече.

3. Стара храна във фризера

Преровете фризера и махнете от там всичко, което е на повече от година. Не мислете, че щом нещо е замразено, то има безкраен срок.  Не рискувайте здравето си и го изхвърлете.

4. Стари подправки

Същото важи и за подправки, буркани и консерви. Лятото е чудесно време да направите пълна ревизия на килера и да почистите от всичко старо и ненужно.

5. Кухненски съдове без капак или повредени такива

Защо ви е кутия без капак или спукана купа? А онази чаша без дръжка. Отворете шкафовете и изхвърлете ВСИЧКО, което просто седи в шкафовете и не го ползвате. Ще останете учудени колко място се освобождава в кухнята и колко по – светла и чиста е тя. 

Сподели: