10 хитри идеи за организация в кухнята

Защото подредената кухня е най-добрата кухня

1838

Обикновено кухнята е не само работното място в дома и стаята, в която готвим, но и където вечеряме, събираме се със семейството след края на работния ден, каним приятели, забавляваме се дори.

Кое прави обаче всички тези дейносто по - приятни? Уютната и приветлива обстановка, разбира се. Което означава, че трябва да се стараем и да поддържаме чистота, ред и организация.

Ако вашата кухня обаче не може да се похвали с последнитв две, следващите няколко идеи ще са ви от полза. Вижте 10 предложение за по - организирана кухня.

Въртящ се поднос на няколко нива е чудесен начин за съхранение на подправки, буркани и малки кутии. Така лесно ще намерите каквото търсите и ще спестите място на плота.

Нямате повече място в шкафовете и чекмеджетата? Помислете за подобен рафт, на който да закачите престилки, ръкавици, кърпи за съдове, а защо не и малък тиган.

Организирайте съдовете по предназначение. Ежедневните чинии в един шкаф, за печене в друг, прибори в трети и т.н. Тези, които ползвате често сложете на най-леснодостъпно място, а тези, които по – рядко – нависоко. Тежките уреди подредете най-долу.

Съхранявайте често използваните прибори (като шпатула, бъркалки и ножици) в контейнер до печката. Доста удобно ако ви се наложи да вземете нещо докато готвите.

Събирайте найлоновите торбички в малко продълговато калъфче, което е само за тях. Така няма да се налага да търсите из цялата кухня ако ви трябват.

Нямате място за всички чаши? Ако разполагате с такива, които са тесни в долната част и по-широки в горната, редувайте ги като ги подреждате в тясната част нагоре-надолу-нагоре-надолу, и така ще спестите повече място.

Разделителите са задължителни за всяко чекмедже. Благодарение на тях може лесно да организирате вилиците и лъжиците или капаците на тенджери и кутии.

Подредете кошници на отворените рафтове – в тях може да съхранявате много неща, а и ще скрият бъркотията.

Закачете палета на стената, за да направите там своеобразен органайзер за чаши, буркани или прибори.

Коркова дъска от вътрешната страна на шкафа е перфектно решение ако искате да закачите някои дребни консумативи.

Използвайте празното място под шкафа, за да инсталирате релса, на която да закачите кърпи за ръце или съдове.

 

Сподели: