5 големи идеи за компактна кухня

Кухненски ъгъл или стилно помещение  

2311

Само защото нямате голяма печка с шест котлона и маса, която събира дузина гости, не означава, че вашата кухня не може да предизвика възхищение във всеки, който я прекрачи. Вярвате или не понякога естетиката може да се крие само в това да преместите няколко мебела или да боядисате стените в нови цветове. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да превърнете малката кухня в запомнящо се помещение.

 Създайте впеатляващ гръб с помощта на тапет

Ако нямате много аксесоари в кухнята, защо не създадете фокусна точка с помощта на тапет на кухненския гръб? Уникално излъчване може да постигнете и с помощта на декоративни елементи.

Създайте контраст 

За тези, които не са големи фенове на тапетите, може да създадете подобен ефекти и с боя. Опитайте да използвате ярки тонове и играйте с нюансите. Ако държите на неутралните цветове на стените, инвестирайте в цветни уреди.

Скъпи материали

Заложете на скъпи материали на повърхностите, които не са големи – мрамор,  гранит, мед.

Инвестирайте в компактни мебели

Вярвате или не, избирайки мебели, които могат да се трансформират или имат двойно приложение, пестите много място. Така например ако заложите на бар масичка, ще може да я използвате и като етажерка или като малка маса за хранене.

Бъдете семпли

Минималистичните елементо, изчистените линии , традиционни детайли и неутрални цветове могат да направи една кухня да изглежда лъскава и комфортна. Поддържайте чистота и дръжте на реда, за да бъде тя едно привличащо погледите помещение.

 

Сподели: