4 неща, които никога не трябва да готвите в чугун

За да ви служи дълго време

843

Повечето хора, които готвят с чугунени тигани, знаят, че могат да приготвят всичко в тях - от закуска до десерт. Но, колкото и да е добър тиганът ви за приготвяне на всички тези любими, това не е инструмент, подходящ за всички храни. Ето ястията, които трябва да избягвате да правите в чугунен тиган.

Миришещи неща

Чесънът, чушките, някои риби и миризливите сирена, наред с други остри храни, оставят аромат в тигана и може да се пренесат в следващите няколко неща, които готвите в него. Десет минути във фурна на 200ºF обикновено ще премахне миризмата, но е най-добре да избягвате готвене на подобни храни.

Яйца и други лепкави неща

След като тиганът е добре третиран, няма никакъв проблем. Но когато тиганът е нов, лепкави неща като яйца, може да представляват проблем.

Деликатна риба

Топлината, която придава пържолата красива кафява коричка в чугунен тиган, вероятно ще бъде краят на едно прекрасно парче пъстърва или тилапия. Запазете деликатната риба за тигана с незалепващо покритие. Но сьомгата и други мазни риби, които издържат на топлината, няма да имат проблем.

Кисели храни

Изглежда има смесени чувства към това. Някои хора казват, че доматите или лимоните могат да реагират с метала и навредят на тигана. Други смятат, че това е мит. И ако киселите храни обезцветят малко тигана, скраб със сода бикарбонат ще се погрижи за това.

 

Сподели: