4 неща, които не трябва да чистите с домакинска хартия

За да не ги повредите

700

В почти всяка кухня може да се намери ролка хартия. Изключително практична, домакините я използват за почти всичко - от бърсане на плота, през попиване на разлят сок или сос, като салфетка за мръсните ръце, за забърсване на мокри съдове. Истинско чудо! 

Истината е, че колкото и да е удобна обаче, трябва да я употребяваме с едно наум, защото е доста неекологичен продукт, а освен това не е подходящ за абсолютно всичко. 

Ето няколко неща, които не е добре да почиствате с кухненска хартия?

Килими или мокети

Разливаме чаша сок или вино и първат ареакция е да грабнем хартия, за да избършем. Не! Тя само ще се разпадне и ще остави бели следи, които са почти невъзможни за почистване. В случая вземете суха бяла кърпа, попийте петното и след тов атретирайте.

Екранът на телевизора, лаптопа, очила

Тези екрани са много деликатни и кухненската хартия ще ги изчисти, но ще остави малки драскотини. Затова е по-добре да заложите на микрофибърна суха кърпа и на специализираните почистващи продукти.

Огледала и стъкла

Подобно на екраните, кърпите за кухня са табу. Те не само няма да почистят добре, но и ще оставят бели власинки. Изберете гидория или специална кърпа за прозорци.

Дъска за рязане

Режете месо и инстинктивно забързвате с кърпа. Грешка! Измийте я с топла вода и дезинфекциращ препарат. Така ще сте сигурни, че сте премахнали всички микроби. 

Сподели: