Има трикове, които могат да ни помогнат да спестим времето и усилията си и да запазим храната свежа за по-дълго време. Благодарение на Bright Side сега ще ви представим не само такива, но и всякакви съвети, които за съхранение, подготвяне и подредба на нещата в кухнята.
Няма нищо по-подходящо за чудеса в кухнята от дъждовен неделен ден. А готвенето никога не е било толкова забавно с те...
05/01/201615. Запазете яйцата пресни по – дълго време.
Комплект от качествени тави и тигани е от съществено значение за всяка кухня. Но независимо дали комплектът, който им...
14/08/2017Може да запазите яйцата за по-дълъг период от време, ако ги намажете с растително масло, преди да ги сложите в хладилника.
14. Обелете яйцата по-бързо.
Има няколко начина за белене на варени яйца, но най – ефективният е, ако сложите яйцето от врялата, в ледена вода.
13. Извлечете няколко капки лимонов сок.
Ако ви трябват само няколко капки лимон, не е нужно да режете целия плод. Просто пробийте с клечка за зъби и стиснете.
12. „Поправете“ навалажнения чипс.
Ако чипсът е бил в контакт с влажен въздух или вода, не го изхвърляйте веднага. Сложете го върху салфетка или кухненска кърпа, покрийте с друга салфетка и пуснете в микровълнова фурна за 30 секунди.
11. Направете перфектните яйца.
За да оформите перфектно кръгли яйца, може да използвате капачка от буркан, на която сте оставили само ринга. Ако не искате да слагате метал в тигана, използвайте кръгчета от лук.
10. Съхранявайте бутилките правилно.
Използвайте скоби за закачане, за да фиксирате бутилките си хоризонтално в хладилника.
9. Задръжте домата върху сандвича.
Нарежете шунката на тънки филийки и увийте доматите в тях. По този начин те няма да паднат от сандвича.
8. Пригответе вкусна риба на скара.
Просто сложете рибата на импровизиран „килим“, направен от лимони. Рибата няма да залепне към скарата и ще има хубав лимонов вкус.
7. За да бъде работата с прозрачното фолио по-лесна.
Когато се опитваме да завием храната с прозрачно фолио, то обикновено се свива и не е удобно за работа. За да избегнете това, съхранявайте го в хладилника.
6. Съхранявайте подправките по удобен начин.
Използвайте пакети за съхранение на подправки. Те са удобни, малки и лесно се отварят и затварят.
5. Замразете парче бекон.
Ако имате прекалено много бекон и не искате да се развали, замразете го. Сгънете лента от пергаментова хартия на акордеон, за да можете лесно да замразите отделните парченца и след това да го сложете във фризера.
4. Запазете подправките свежи.
Измийте и изсушете подправките. Сложете ги в найлонова торбичка, напълнете я с въздух и я завържете.
3. Наточете нож.
Ако нямате точило за ножове, можете да използвате обикновена керамична чаша. Сложете я с отвора надолу и плъзнете по ръба на дъното й.
2. Предотвратете плъзгането на дъската за рязане.
Поставете влажна салфетка или попивателна кърпа под дъската за рязане и тя няма да "избяга".
1. Нагрявайте храната си равномерно в микровълнова фурна.
За да нагреете храната си равномерно, разпръснете я в кръг около външния ръб на чинията и оставете центъра празен.
Снимки: Bright Side
Толкова много правила се налага да следваме всеки ден около нас, че понякога забравяме, че те важат дори за вещите в ...
17/10/2018