15 неща, от които не се нуждаете в кухнята

Отървете се от тях. Непременно  

2546

Бъркотията в кухнята е едно от тези неща, които слагаме в списъка „някога ще го оправя“. Но времето за това така и не идва. А с всяко отлагане апокалпсисът в помещението расте. Затова, отделете си час и се залавяйте за работа. Ето няколко съвета за бързо и ефективни почистване.

Отървете се от купищата пластмасови кутии

Те заемат много място в шкафа. Изберете си два размера, които са най-подходящи и удобни за вашето домакинство и махнете останалите.

Магнитчета от подаръци

Помислете, нуждаете ли се от тях? Запазете само тези, свързани с някакво пътуване или спомени.

Чаши

Това е един от подаръците, който купуваме когато няма какво да подарим. Резултатът – затрупани сме с купища различни чаши, които само пречат в шкафа. Подарете ги и си оставете не повече от 2-3, които да са наистина специални за вас.

Платнените чанти

Използвайте тях вместо пликчета когато пазарувате, но нямате нужда от повече от 5-6. Оставете 1-2 в колата, а всички останали подарете.

Добавки, които получавате с поръчката

Играчка, малък сувенир или пакетчета с кетчуп и майонеза. Ако няма да ги ползвате – изхвърлете ги.

Гъбите за съдове

Когато една гъба се изхаби, изхвърлете я. Няма смисъл да ги трупате.

Найлонови чанти

Запазете няколко, които да ползвате. Всички други изхвърлете на определените за това места.

Кърпите за ръце

Предвидете няколко кърпи – за ръце, съдове, повърхности. Те събират много бактерии, затова нека всяка да си има предназначение.

Посуда, която не ползвате

Преса за чесън, бъркалки, ренде….Шкафовете са пълни с каква ли не посуда. Ако не ползвате някое от тези неща – изхвърлете го.

Ножове

У дома се нуждаете от не повече 3 до 5 ножа. Инвестирайте в професионални такива и няма да имате нужда от други.

Консерви, които изглеждат съмнителни

По една или друга причина купуваме консерви, които така и не ползваме. Ако имате такива, просто ги изхвърлете.

Готварски книги

Имате купища с готварски книги. А колко пъти сте ги отваряли? Ако само събират прах – подарете ги на някого, който ще ги оцени.

Вратата на хладилника

Това не е място, което да затрупвате с всякакви бележки. Оставете списъка за пазаруване и за задачи. Всичко друго старо и ненужно изхвърлете.

Рецепти, които се оставили за „някога“

Списанията с рецепти стоят и не са отваряни с месеци? Значи няма и да ги отворите. Освен това в Интернет вече може да намерите всичко, от което се нуждаете.

Бутилки от вода

Незнайно защо, изпивайки водата, запазваме бутилката. И в един момент се озоваваме с купища от тях. А защо са ни необходими? Смачкайте ги и ги изхвърлете.

 

 

Сподели: