10 технологични изобретения, които ще трансформират кухнята ви

10 технологични изобретения, които ще трансформират кухнята ви

Представете си хладилник, който пазарува вместо вас. Машина за миене, която измива брилянтно съдовете. Машина за кафе, която ви дава точното за вас количество кофеин. Бъдещето на кухнята е с умни апликации и технологии. Ето от няй-добрите:

Готварски плот, който е и тъчскрийн

Една от големите компании пусна протоотип на плот с тъчскрийн, затова се надяваме скоро да бъде реалност. Идеята е на него да може да зареждате рецепти онлайн, да слушате музика…и дори да поръчате вечерята.

Хладилник, който прави списък с покупките вместо вас

Умният хладилник на Самсунг има вградена камера, която прави снимка всеки път, когато затворите вратата и ви я изпраща на телефона. Така винаги ще знаете какво трябва да купите когато отидете на пазар. Хладилникът съшо така ви казва ако има храна, която е там твърде дълго.

Съдомиялна, която прави животът ви с 66% по – лесен

Съдимиялната има три конфигуриращи се табли, на които могат да се подредят съдове с нестандартна форма.

Кафемашина, която знае от колко кофеин се нуждаете

Представете си кафемашина, която е свързана с вашия фитнес тракер и ви прави по – силно кафе, ако не сте спали достатъчно. Умната Wi Fi кафе машина се свързва с телефона ви и може да поръча кафе, което ще бъде точно според нуждите ви.

Печка, която предлага рецепти според наличните продукти

Това е част от „кухнята на бъдещето“ на IKEA, която беше представена в началото на 2016 година. Именно тази маса/ плот/ котлон е част от концепцията, като идеята е според наличните ви продукти да ви предложи ястие и да зададе количество и необходими съставки, както и да ви напътства как да приготвите ястието.

Какво още има в кухнята на бъдещето:

iSpoon – лъжица, която служи и като писалка за таблета

Микроградина - мини оранжерия за отглеждане на билки на закрито. Те не се нуждаят от поливане, защото се хранят от специален гел, който е пълен с необходимите им вещества. 


Пивоварна за кафе – представете си чешма, която пуска кафе

UV зареждаща се децинфекцираща палка – тя убива 99.9% от бактериите по поврхностите

Загряващ се нож – така лесно ще размазвате маслото по хляба 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...