10 "стилни" кухненски решения, за които можете бързо да съжалявате

Избягвайте ги

30613

Ремонтът на кухнята е отговорна работа, тъй като е важно да се обмисли всичко до най-малкия детайл. Освен това искаме стаята да е стилна, модерна и практична. Понякога обаче модата противоречи на функционалността и след известно време ремонтът изглежда не само остарял, но и неудобен. С какви дизайнерски решения трябва да бъдете по-внимателни, за да не съжалявате?

10 неща, които да изхвърлите от кухнятаС какво са пълни шкафовете на дизайнерската ви кухня?

1. Многоцветни домакински уреди

12 уреда от кухнята на мечтитеСледващите кухненски уреди са истински съкровища за готвачите

Някои хора се уморяват от стандартните бели, сиви и черни кухненски уреди и търсят нещо ярко и необичайно. Ето защо много производители са разширили палитрата от нюанси. Внимавайте обаче, тенденциите много бързо излизат от мода и скоро може да се отегчите. Неутралните домакински уреди са ненатрапчиви и помагат да се създаде спокойна атмосфера в кухнята. И ако искате да добавите поразителни детайли, изберете елементи, които са лесни за подмяна.

2. Вградена микровълнова фурна

Дълго време микровълновите фурни, вградени в най-горния ред кухненски модули, са много популярни. Но горните шкафове са най-подходящи за поставяне на прибори или предмети, които често използвате. Затова сложете микровълновата на нивото на гърдите и със сигурност не й отреждайте основната роля в кухнята.

3. Аксесоари от мед и месинг

Медните и месинговите дръжки изглеждат хубави, но непрактични. Фитингите по шкафовете постоянно се замърсяват, защото ги докосваме с мокри или мазни ръце. В резултат на това върху медта или месинга се появяват тъмни петна, материалите променят цвета си, а дръжките не изглеждат толкова привлекателни, колкото преди. Изберете никелови модели, те са много по-практични.

4. Висяща поставка за съдове

Ако в кухненските шкафове няма място, а има още съдове, релсата е спасител. Но колкото и да са удобни на пръв поглед, по вещите се натрупва мазен прах, който не е толкова лесен за почистване.

5. Релефни врати на шкафовете

Кухня с релефни панели и стъклени вложки върху шкафовете е популярен от много години. Днес на мода е минималистичния дизайн, а гладките и равни повърхности са много по-лесни за почистване и поддръжка.

6. Декоративна декорация на стени

Течните и текстурирани тапети, зидария, плочки и други декоративни техники за декорация на стени излизат от мода. В модерния интериор се цени  простотата. Вместо сложен декор, боядисайте стените в плътен цвят или нанесете тапети за боядисване.

7. Бяла керамична мивка

Светлите нюанси изглеждат страхотно в интериора, но причиняват много трудности в грижите. И когато става въпрос за кухнята, помислете сто пъти, преди да инсталирате снежнобяла керамична мивка върху нея. Тази тенденция има много недостатъци. Например керамиката не е най-трайният материал и може да се напука при удар от тежки предмети. Освен това мивката трябва да се поддържа перфектно чиста, в противен случай тя ще изглежда ужасно и ще съсипе вида на цялата стая. По-практичен вариант е мивка от неръждаема стомана.

8. Малки предмети на плота

Искаме всичко да е под ръка по време на работа. Въпреки това малки предмети, буркани за подправки, кухненски прибори и други джаджи само затрупват пространството. В резултат на това, на плота цари хаос, няма достатъчно място. Оставете на повърхността само уреди, които ползвате постоянно.

9. Прозорци без завеси

От една страна, това е модерна и практична техника. Кухнята изглежда стилно, наподобява таванско помещение, а мазнината и прахът не се натрупват върху завесите. От друга страна, завеси или щори създават уютна атмосфера в стаята и ще предпазите мебелите и тапетите от слънцето.

10. Малка мивка

В тесни пространства всеки сантиметър е от значение, но малка мивка не е добър вариант. Дори да поставите няколко съда в мивката, тя вече ще изглежда запушена. Също така, бъдете подготвени за факта, че стената и плотът постоянно ще се пръскат с вода.

 

10 джаджи, без които кухнята е скучнаИскате ли да направите кухнята си забавна?
Сподели: