Хладилникът може да изглежда като универсалното място за съхранение на различни видове храни, но истината е, че някои продукти нямат работа там. И ако за млякото и млечните това е задължително, то някои плодове и зеленчуци е по – добре да се съхраняват на плота.
Тази фурна е създадена така, че да разпознава храната, която готвите и да програмира точно времето за приготвянето й....
09/04/2016Вижте кое е добре и кое не да стои в хладилника.
Лют сос
Забързано ежедневие, служебни задачи, домашни задължения, деца, които искат своето внимание….Понякога ни се ст...
26/07/2018Той може да оцелее в килера до три години, така че не е необходимо да го държите в хладилника.
Картофи
Ниските температури оказва неблагоприятно влияние върху вкуса на картофите, затова ги съхранявайте в килера в хартиени пликове.
Хляб
Хладилникът изсушава хляба бързо. Съхранявайте го в рамките на четири дни при стайна температура, а останалото замразете.
Лук
Лукът е добре да се съхранява в оригиналната си мрежеста торба (или всяка чанта, която позволява циркулация на въздуха) в килера. Дръжте лука далеч от картофите, които отделят влага и газове и могат да доведат до загниването му.
Чесън
Чесънът ще се съхрани за два месеца в килера. Съхранявайте го открит, а не затворен в плик.
Домати
Доматите е добре да се оставят на плота, извън найлоновите торбички. За да ускорите зреенето, дръжте ги в хартиена чанта.
Кафе
Хладилникът създават конденз, който може да повлияе на вкуса както на смляно кафе, така и на кафето на зърна. Вместо това кафето е най-добре да се държи в кутия в шкафа.
Тиква
Всички сортове тикви ще издържат около месец или повече в килера.
Хладилникът е един от най – използваните домашните уреди, без значение дали е пълен или не. Всеки знае, че прав...
04/12/2018