Защо на запад поставят дивана в центъра на стаята, а у нас- до стената

И кой е по-добрият вариант

862

Когато обзавеждаме дома си, най – вече хола, често поставяме дивана близо до стената. И това е факт, който не предизвиква никаква почуда или въпроси. Но ако сте забелязали, на запад, тенденцията е той да се разполага в центъра на стаята. Защо ли е това?

Какво говори твоят диван за тебВие ли го избрахте? В какъв стил е? А цената му?

Ето няколко обяснения, над които може да се замислим.

Малкият размер на помещенията 

Как да изберем идеалния диванЕто кои са основните правила, които трябва да следвате

Всъщност мнозина обясняват тази тенденция с факта, че нашите апартаменти имат малка жилищна площ. Често стаите, особено в старите къщи, имат по – квадратна форма, което значи, че поставянето на диван в средата не е добра идея.

Но истинската причина е съвсем друга.  В западните страни традиционен източник на топлина е камината, която обикновено се слага в центъра. Затова диванът и фотьойлите са поставени по-близо до него.

Подобно решение обаче като че се харесва все повече и много хора решават да позиционират мебела в центъра на стаята. Освен това така диванът може да служи като разделителна преграда, особено, ако живеете в жилище с отворен план.

Друго предимство е, че в задната част на дивана може да сложите ниска етажерка, на която да подредите книги, например.

Ако пък стаята е в по – нетрадиционна форма, диван в средата на стаята, е начин да разчупите интериора.

Освен това, обратно на точката с отоплението, в средата на стаята въздухът е най – приятен, още една причина да помислите за разположението на вашия диван.

Разтегателен диван, зад който се крие масаТри мебела в едно  
Сподели: