Трикове при оформление на стаята

Те винаги работят

1444

Вече знаете толкова много правила при обзавеждане и декорация на малката стая. Говори ли сме за цветове, за светлина, за текстури. Но все пак има нови и нови трикове, които ни учудват и възхищават.

Как да превърнем малката баня в голямаНе всеки може да си позволи достатъчно пространство точно в това помещение от дома

Опознайте стаята си

hoval.bg

Тази къща е по-малка от хола тиПриродосъобразният живот в малки пространства се превръща във все по-привлекателно разрешение на проблемите на градския живот

Всяка малка стая има уникални предизвикателства и активи. И когато става въпрос за вашето пространство, никой не го познава по-добре от вас. Затова премислете внимателно разположението и решете какво ще работи за вас и как можете да адаптирате идеите си, така че да отговарят на вашите нужди и начин на живот.

Внимавайте с аранжировката

Правилното подреждане на мебелите може да направи или развали пространство. Разгледайте идеи и оформления, подобни на вашето пространство, преценете от какви мебели имате нужда и как те ще впишат с малката стая.

НЕ слагайте мебелите до стената

Казвали сме го и пак го повтаряме. Дори да изглежда абсурдно, преместете мебелите в средата на помещението, или поне ги мръднете на -Може би ще можете да правите каруци по  см. от стената. Визуално стаята ще се промени веднага.

Използвайте ярък цвят

Само една мебел с ярък цвят придава дълбочина и характер на стаята. Дали ще изберете тъмни син диван, ярко червено кресло или жълта табуретка, изборът е ваш. И нека този цвят бъде загатнат в килим, завеси, щори или декоративните възглавници.

Излъжете окото

Дори и най – малката стая може да бъде достатъчно стилна и функционална, стига да приложите няколко визуални трика. Да вземем спалня с нормално по размер легло. Сложете гардероб с плъзгащи огледални врати. Така пестите място от отваряне на крилото, а огледалата „удвояват“ помещението. Висок скрин с цвета на стената (за предпочитане бяло или кремаво, бледо лилаво/ синьо или жълто), дава място за някои вещи и остава незабелязан.

Не се страхувайте да слагате леглото под прозореца

Ако стаята е малка и няма алтернативи, позиционирайте леглото под прозореца. Осигурете стабилна табла.

Бъдете последователни в цветовете

Често последователният цвят на стените е най-простият и най-ефективен обединяващ елемент в малкия дом. Това не означава, че всичките ви стени трябва да са в един и същи цвят, но когато физическото разстояние между пространствата е минимално, фините и постепенни промени на цвета работят най-добре, за да създават усещане за откритост.

Не затъмнявайте прозорците

Непокритите прозорци създават чист вид, който отваря пространството. Нощем обаче те не са приятна гледка. Сложете леки щори или завеси, които да не превземат стаята. Ако имате хубава гледа, през деня не се страхувайте да ги дърпате, за да позволите на светлината да влезе.

Не пренебрегвайте по – плътните нюанси

Да, знаем, че тъмните цветове могат да направят малка стая по-малка. Но ако уютът е това, което желаете, цветът може да ви помогне да го постигнете. Като този малък апартамент, оцветен изцяло в бляскаво шоколадово кафяво. Условието е да балансирате с бели или много светли мебели.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Идеи къде да разположим малката кухняРешения за всяко жилище
Сподели: