Тази къща е по-малка от хола ти

Тази къща е по-малка от хола ти

Природосъобразният живот в малки пространства се превръща във все по-привлекателно разрешение на проблемите на градския живот.

Архитекти, като базираната в Йоханесбург Клара да Круз Алмейда, измислят находчиви начини малките жилища да са по-удобни за живот.

Алмейда е проектирала и построила малък дом с площ 17 кв. м, който носи името INDAWO/lifePOD и пасва идеално на топлия южноафрикански климат.

Площта не предразполага към много възможности за размах, но умните сгъващи се кресла, сгъваема маса и закрито място позволяват незабавната трансформация на дома.

Таваните също така са много високи, което отваря допълнително място за съхранение до стените и под издигнатото легло. Мястото е светло, тъй като страничните стени са от стъкло, което пропуска обилно светлина.

Долното ниво на жилището може да бъде използвано за всичко, но е особено добре оборудвано да служи за кухня.

 

Що се отнася за природосъобразните аспекти на дома, той обещава да спестява на собственика си много средства от сметките за енергия, благодарение на своя дизайн и ефективното използване на пространството.

Алмейда се надява хората да погледна на жилището като на нещо повече от къща за гости в двора. Като на нов модел на собственост, при който не е необходимо да притежаваш земя.

 

Къщата ще бъде изключително достъпна, като цената ще е между 18 000 и 63 000 долара.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...