Стаи, които ще ви накарат да преосмислите черния цвят

Не пренебрегвайте силата на тъмния цвят

366

Когато става въпрос за интериора у дома, един от цветовете, от който много хора се страхуват е черният. Причината е, че го смятат за тежък и претенциозен. Напоследък обаче виждаме как тъмният цвят се проявява все по – смело – от стените, през мебелите, до декорацията. И няма нищо случайно в това. Защото това е неутрален цвят, който в правилната комбинация може да има силно въздействие върху цялостния вид на стаята.

Вижте няколко примера за красотата, която носи. 

В кухнята

Ярките бели кухни са много популярни, но не може да отречем и красотата на черния цвят. В тази съвременна кухня, черните шкафове, в съчетание със сребърна облицовка и плотове, създават уникален дизайн и стил.

Шкаф за съхранение

Неочакван начин да изпъкне обикновения шкаф е като го боядисате в черно. Той може да се превърне и в своеобразно платно, на което да покажете творческия си талант.

Забележителен таван

Обичате ли тайната на нощното небе? Гланцовият черен таван може да даде същата илюзия за магичност. Осветлението има важна роля, като балансира тъмния цвят.

Забележителна врата

За да подчертаете архитектурните елементи в дома си, боядисайте ги с тъмно, матово черно, както е в това жилище. Черното е многофункционален цвят и може да има едновременно класическо, модерно и енергично въздействие.

Стена акцент

Стаята ви дали е прекалено скучна? Черната стена с акцент може незабавно да преобрази пространството! Независимо дали предпочитате ярък цвят или забавна шарка, крайният резултат ще бъде забележителен.

Уау ефект на прозорците

Подобно на вратата, тъмните рамки на прозорците също могат да подчертаят красотата на стаята. На фона на светлите стени, въздействието е изключително силно.

Блясък в стаята

Черното изглежда луксозно, особено в комбинация с благородни тонове и метали като тюркоаз, смарагд и нефрит.

 

 

Сподели: