Да обзаведем отвореното пространство стилно и красиво

Без да претрупваме интериора  

857

Да имате отворен план жилище е чудесен начин да се радвате на повече пространство, да създадете усещане за по – голяма стая и за повече сплотеност в дома. Подобен план позволява да не се изолирате в кухнята, например, докато останалите са в хола, а дава възможност за повече комуникация и повече гъвкавост при разпределение на зоните.

Един от недостатъците на този план жилища е, че те лесно се претрупват с мебели, а резултатът е усещане за дискомфорт и теснота.

hoval.bg

Вижте няколко начина да оформите голямото помещение, така, че да се възползвате максимално от пространството.

Фокус върху фокусна точка

Когато декорирате или подреждате стая, се опитайте да се фокусирате върху фокусната точка, която трябва да ви напътства. Ако имате прекрасна камина или големи прозорци, подчертайте го с по – големи мебели.

Килими, килими, килими

Ако помещението е голямо и нямате мебели, които да разделят зоните, използвайте килими. Визуалния ефект на килима не прихлупва пространството, като същевременно диференцира отделните части.

Стол – акцент

Акцентните столове са перфектните мебели, които допълват пространството и добавят цвят. Ако стаята е в монохромни нюанси, столът е чудесен начин да го разчупите.

Дизайнерска зона

Ако имате място за хранене или кът за закуска, помислете как да го подчертаете. Вариант е да сложите цветни столове или по – различна маса. Така ще отделите визуално пространството, но ще го запазите интегрирано в голямата стая.

Бъдете креативни

Показването на малко творчество е един от най-добрите начини да добавите персонално излъчване. Ключът е добавянето на цветове и текстури, които подчертават кой сте и показват стила и усещането за естетика.

Добавете аксесоари

Аксесоарите са в много различни цветове и формати, така само няколко цветни възглавници, интересни вази или скулптура, поставени на зона между трапезария и хол, например, са достатъчни, за да разделят визуално стаята.

Светлините

Помислете за добавяне на различни осветителни тела. Това придава усещане за уют и топлина, диференцира зоните и добавя характер.

Зеленина

Зелените растения са аксесоар, с който никога няма да сбъркате. Но вярвахте ли, че те могат да се превърнат и в чудесен разделител. Поставете голяма саксия в зоната между хола и кухнята или пуснете пълзящи между трапезарията и мястото за готвене.

 

Сподели: