Скучни рафтове на стената? Ето как да решите проблема

Всичко е въпрос на правилна декорация и подредба  

209

Плаващите рафтове са полезни, независимо дали живеете в компактен апартамент или в голяма къща. И тъй като те са монтирани на стената и са видими от всеки ъгъл, могат да добавят ефирно и просторно усещане в дома. Но как да избягате от скучната подредба и декорация? За всичко си има трикове и ако следвате няколко лесни правила, ще ги превърнете във фокусна точка.

11 интересни идеи за рафтове Разчупете атмосферата у дома с тези по-различни идеи за една толкова семпла мебел – рафтовете

Оформете на „X“

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

15 направи си сам геометрични рафтаНаправата им ще ви отнеме съвсем малко време  

Най-предизвикателната част от декорацията на плаващите рафтове е как да изглеждат балансирано. За да нямат „крив“ вид, оформете на "x". Това ще постигнете лесно като поставите по-високи елементи в краищата и подредите останалите елементи по-ниско в центъра.

Играйте с височина и дълбочина

Повечето хора обикновено правят грешката да подредят всичко на рафта в един ред. Това не е галерия, така че можете да експериментирате – например да подреждате книги, да слагате вещите под различен ъгъл или на слоеве.

Използвайте различни текстури

Важно е да изберете предмети, които се вписват в интериора, но не забравяйте да смесвате цветове, текстури, форми и шарки. Дайте на очите си нещо интересно - неща за разглеждане. Ако всичко съвпада, ще изглежда скучно.

Не прекалявайте

Не прекалявайте с процеса на декорация и не се чувствайте задължени да напълните рафтовете с вещи. Огледайте дома си за неща, които вече имате. Можете да поставите любимите си книги, саксийно растение или да покажете снимки. Всичко зависи от вас. Бъдете себе си и не следвайте някакви писани или неписани правила.

Не пренебрегвайте пространството наоколо

И накрая, не пренебрегвайте пространството около рафтовете. Това е причината номер едно, поради което плаващите рафтове изглеждат неловко в дадено пространство - поради липсата на внимание към този детайл. Дори един различен тапет или малък щрих може да допринесе за това, вашите рафтове да се слеят с останалата част от стаята.

20 причини откритите рафтове да бъдат винаги на модаСмепли и удобни решения, в които ще се влюбите  
Сподели: