Подиумът в стаята - модерно докосване

Или универсален дизайн  

159

 

Подиумът в дома едва ли може да се нарече новост, но със сигурност е изключително удобен елемент от всяка стая. Особено за такива с малки размери, в които има катастрофално малко място за съхранение.

Вижте няколко дизайна на подиуми в различните части на дома.

1. Универсален дизайн на подиум

Подиумът в модерният апартамент често се оказва спасителен пояс, защото решава вечните проблеми с липсата на място за съхранение и в същото време спомага за организирането на пространството.

Универсалността на такова решение се крие във факта, че само с негова помощ е възможно да декорирате интериора красиво и модерно, да отделите една зона от друга, да скриете не само възглавници и одеяла, но и цялото място за спане.

2. Подиум в хола

С помощта на подиум можете да зонирате пространството и освен всичко да получите допълнителна полезна площ. Най-често зона за отдих се позиционира на подиума в хола, като през деня може да декорирате с топъл пухкав килим и да сложите много възглавници, а през нощта да се използва като спалня. Голям плюс на такъв дизайн, дори ако той има височина не повече от 15-20 см, е възможността за инсталиране на чекмеджета.

3. Подиум в спалнята

Като правило в спалнята на подиума се поставя мястото за спане, което ви позволява да спестите от закупуване на нормално легло и в същото време прави възможно подреждането на много тайни рафтове и чекмеджета. Това елиминира нуждата от нощни шкафчета.

4. Подиум в детската стая

 

Това ще бъде идеално място за игри, творчество и учене, както и пълноценно място за спане. Често именно на платформата те подреждат зоната за игри, но скриват мястото за спане и различни системи за съхранение.

5. Подиум в кухнята

Най-често кухнята се поставя на подиума в студийни апартаменти или комбинирани дневни кухни, за да се разделят двете зони. Така че можете да скриете всички кабели и комуникации и да подредите много тайни чекмеджета.

6. Подиум в банята

В банята подиумът може да бъде не само декорация, но и чудесен начин за подреждане на скрити системи за съхранение. 

7. Подиум вместо перваз на прозореца

Подиум вместо перваза на прозореца идеално ще замени дивана за четене до прозореца. 

 

 

 

Сподели: