Организационни трикове за хола, които професионалистите препоръчват

Всичко е въпрос на подготовка  

1421

Организацията на дома ни е задача, която ни преследва цял живот и е причина постоянно да търсим нови и нови начини, за да улесним ежедневието си. Разбира се, няма как да живеем в идеално подредена среда, но все пак е добре да имаме под ръка няколко трика, с които ще се справим при спешни случаи. Ето защо, днес ще обърнем внимание на всекидневната. Тук се случват толкова много неща - филмови вечери, коктейли, уикенд събирания, парти с приятели, самотни вечери и т.н. Неизбежно е при цялата тази натовареност, стаята да не бъде разхвърляна. Ето защо, сега е добър повод да се организираме и да създадем малко ред и организационна система, благодарение на която ще се справяме с разчистването по – бързо и лесно.

1. Едно нещо влиза, едно нещо излиза.

Много е лесно. ако искате да купите нова възглавница, намерете място на старата. Същото важи за табуретка, ваза, скулптура….

 2. Не използвайте само стените и подовете за съхранение.

Закачете рафт на няколко нива, на който може да подредите сувенири, колекции или книги.

3. Използвайте ежедневните вещи като изкуство.

Колекцията ви от шапки (или плочи или кошове) може да заеме много място. Вместо да се чудите къде да ги сложите, закачете ги на стената като галерия.

4. Превърнете колекцията си от книги в импровизирани мебели.

Купчините списания или книги могат да са интересен разделител или помощна масичка.

5. Инвестирайте в мебели с двойно предназначение

Табуретка с място за съхранение е винаги добра идея за малкото помещение. Или маса, която предлага място за книги и списания, ще осигури площ, за да подредите любимото си четиво.

6. Голям рафт до стената

Той е идеален, за да съберете сувенири, книги, да сложите телевизора. И един трик – ако бъде с цвета на стената ще създаде илюзия за по – голяма стая.

7. Съберете кабелите

Те събират прах и създават хаос в стаята. Просто ги съберете заедно или инвестирайте в специална кутия, в която да ги съберете.

8. Кошници, кошници, кошници.

На първо място, в тях може да съхранявате толкова много неща - одеяла, играчки, дребни аксесоари. Второ - добавят богата текстура и трето – красиви са и са страхотен аксесоар.

За още идеи - следвайте ни в Instagram

 

Сподели: