Нека вашият дом да предизвиква въздишки на завист

Нека вашият дом да предизвиква въздишки на завист

Правилата са създадени, за да бъдат нарушавани. Ако всички следваме едни и същи насоки за декорация на дома, светът на интериорния дизайн ще е невероятно скучен.

2016 г. е годината, която може да ви открои от тълпата. Нека вашият дом да предизвиква въздишки на завист. Как? Разбийте следващите правила за декориране на малки парченца.

1. Таванът трябва да е бял

Изглежда има неписано правило, че всички тавани трябва да бъдат бели. Цветният таван обаче незабавно прави дома ви по-интересен.

Не е нужно да прибягвате до нещо твърде драстично, ако не се чувствате сигурни - просто изберете няколко нюанса по-светъл или по-тъмен цвят от стените.

2. Различни мотиви не могат да се смесват

Да съчетаете флорални мотиви с геометрични шарки може да бъде катастрофа. Въпреки това мотивите не трябва да съвпадат, за да изглеждат добре, те просто трябва да се координират.

3. Столовете трябва да съвпадат

Не е нужно около масата столовете да бъдат еднакви. В действителност, различните стилове носят много повече индивидуалност на дома.

4 . Цветя в центъра на трапезата

Откога цветята са единственият приемлив вариант, който да краси центъра на масата? Опитайте нещо различно.

5. Тъмните цветове са депресиращи

Не всички тъмни цветове са скучни и депресиращи. Ако ви харесва тъмен нюанс, използвайте го – той ще промени цялостното настроение на помещението.

6. Използвайте повече от един цвят в една стая

Повечето експерти ще ви кажат, че стените на стаята трябва да бъдат в два до три различни цвята. Въпреки това, с помощта на един обикновен цвят, можете да внесете ярка индивидуалност в помещението.

7. Всички повърхности трябва да бъдат еднакви

Повърхностите на мебелите не трябва да съвпадат. Можете да комбинирате различни видове дори върху една и съща мебел.

8 . Всяка стая има нужда от цвят

В действителност, твърде колоритните нюанси могат да предизвикат дори главоболие. Не се страхувайте да заложите на консервативни цветове като сивото, например.

9. Големите саксийни растения са за употреба на открито

Няма нищо лошо да внесете в дома си големи саксии с растения. Те дори ще допринесат за хармоничното настроение на помещението.

10. Никога не оставяйте стаята изцяло бяла

Белите стаи не са скучни. Те са спокойни и релаксиращи. А кой от нас не иска да се отпусне, когато се прибере вкъщи?

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...