Как да разделим студиото на няколко зони

И да създадем илюзия за повече простор

662

Всеки човек си мечтае за място у дома, на което да се отпусне от трудности и проблеми на работното място и да бъде сам със себе си. Ако живеете в студио обаче, няма как да се похвалите с достатъчно лично пространство, защото тук всекидневната, спалнята, работните помещения и трапезарията се пресичат помежду си и нямат ясни граници.

Ето защо ви предлагаме някои прости и евтини съвети, които ще ви помогнат да разделите жилищното пространство и да създадете уют в малкото студио.

ikea.bg

1. Разпределение на апартамента

Зонирането трябва да започне въз основа на плана. Определете коя част с какво предназначение ще бъде - колко квадратни метра и кои ъгли ще се превърнат в спалня, хол, трапезария, кухня и кабинет. След това можете да направите схема за подреждане на мебелите, която да съответства на съответната област.

2. Вместо стена - библиотека

Рафтовете за книги ще помогнат да се отдели една жилищна част от друга (например спалнята от хола), но в същото време ще запази усещането за открито пространство. За разлика от стената, библиотеката е много практична, защото можете да съхранявате различни неща на отворени и затворени рафтове.

3. Легло зад завесите

В студиото, както във всеки малък апартамент, всеки сантиметър е важен. Ето защо, за да се отдели зоната за спане, е по-добре да изберете не стени, а завеси. Те напълно закриват леглото от любопитните погледи и могат да се превърнат в елегантен интериор.

4. Диванът

Друг начин да отделите всекидневната от спалнята е да поставите дивана от другата страната на леглото. Така спалнята ще бъде зад някаква бариера и ще даде чувство на сигурност и комфорт.

Диванът може да играе и ролята на граница между трапезарията и всекидневната.

5. Разделете с телевизор

Разделянето с плазмен панел може да служи за отделяне на кухнята от трапезарията от хола.

6. Различни нива

С помощта на специални мебели можете да повдигнете леглото (и дори работното място) на ниво над пода. Благодарение на това ще има повече място за съхранение на различни неща.

Сподели: