Как да направим големия хол уютен

Декорацията има своите специфики

735

Често говорим за малката стая – как да я декорираме, с какви цветове да я боядисаме, как да разположим мебелите, какви да са те? Но нека да не забравяме, че не всички хора живеят в малки жилища. Ако се радвате на голям хол, например, подредбата му съвсем не е по-лесна задача. Защо ли?

Вижте най-голямата панелка в светаОт съображения за безопасност тя вече е съборена

Само си представете. Имате голяма площ, която трябва да съумеете да организирате така, че не изглежда като пещера, да не бъде прекалено празна или пък претрупана с огромни по размер мебели. 

Да, тук безспорно може да експериментирате с по – тъмни цветове, с повече шарки. Може да си позволите да оформите и няколко зони, да акцентирате на два – три обекта.

20 начина да направите малкото пространство на изглежда по-голямо Има много начини да направите малката стая да изглежда голяма, просто трябва да спазвате някои основни правила.

В зависимост от формата на стаята, решете какво искате да подчертаете и какво да скриете. Ако тя е дълга, избягвайте хоризонтални ивици. Ако има неправилна форма, разположете мебелите така, че да привличат окото те, а не формата.

Тук може да си позволите по – големи шарки, да смесвате десени, текстури…

Важно е да не прекалявате с мебелите. Голям диван, библиотека и маса са напълно достатъчни. Добавете красиво кресло или лежанка в другия край на стаята или разпръснете няколко пуфа.

Не забравяйте и осветлението. Подчертайте различните зони с разнообразие от осветителни тела и създайте сценарии според това за какво ги използвате – за гледане на телевизия, за четене, почивка или работа.

Ето и няколко красиви стаи, от които може да почерпите идеи.

 

4 идеи за декорация на голямото помещениеТрикове и тънкости, които трябва да следвате
Сподели: