Как да комбинираме спалнята с всекидневната

Как да комбинираме спалнята с всекидневната
Източник: pexels.com

Много хора не могат да се похвалят с голямо жилище с няколко стаи. Често една стая е мултифункционално пространство и всекидневната служи и като спалня.

Трябва ти място в спалнята? Ето няколко идеи

В спалнята мястото никога не достига. Имаме завивки, дрехи и други малки принадлежности за съхранение. Ето няколко х...

13/02/2016

На пръв поглед тези стаи са напълно различни и не могат да бъдат комбинирани. Но ако планирате правилно и зонирате, пространството ще бъде удобно, красиво и уютно за всички.

Ако и пред вас стои предизвикателството да обзаведете подобно помещение, първо обмислете дали трябва да имате отделни спалня и хол или те ще бъдат едно. Ако е вторият вариант, просто купете комфортен сгъваем диван, който ще бъде в центъра на интериора. През нощта той ще послужи като легло, а през деня ще бъде уютно място, на което да седите.

10 екстри за спалнята, от които може би имате нужда

Всеки от нас прекарва най-малко по 7-8 часа дневно в спалнята си. Затова е добре тя да е удобна и уютна. Ето няколко ...

18/02/2016

Този вариант обаче не е толкова удобен, защото означава всеки ден сгъване и разгъване. И когато някой иска да си легне, се лишавате от хола. Ето защо правилно планираният дизайн на комбинираната дневна и спалня е не само удобен, но и функционален вариант.

За да създадете подобно пространство използвайте мебелите или различни елементи разделители, които да зонират пространството: библиотека, рафт или завеса. Вариант е да използвате и преградни стени от гипсокартон, тухли, дърво или плъзгащи врати.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от NOSTALGIC.CZ ???????? (@nostalgic.cz)

 

Обърнете специално внимание на избора на мебели за вашата спалня. Помислете за трансформиращи се мебели - сгъваеми маси, легла, комбинирани със столове, пуфове и т.н.

Опитайте се да не претоварвате пространството с излишни мебели. Възползвайте се от мястото на стените и сложете рафтове, вместо библиотека или закачете телевизора на стената, вместо да сложите стойка.

Вариант е да използвате цветове и материали, за да маркирате зоните. Например хола ако е с дървен под, сложете килим в спалнята. Същото се отнася и до стените и тавана - например, използвайте тапети в зоната за спане и боядисвайте стените в хола. Във всекидневната заложете на ярки светлини, докато в зоната за сън – заглушено.

Декорацията е във ваши ръце. Отворете въображението си и вземете н

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Apartment Therapy (@apartmenttherapy)

ай-доброто от малкото място. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...