Как да извлечете максимума от стаята

Идеи за оформление на хола

880

Търсите най-добрите идеи за оформление на хола, за да се възползвате максимално от вашата всекидневна? Или може би просто се опитвате да направите малкото пространство да изглежда по-голямо? Какъвто и да е мотивът ви, това е стаята, в която вие и вашето семейство ще прекарате много време, така че трябва да я направите възможно най – удобна.  

Всекидневните с най-добра гледкаХубавата гледка е въпрос на престиж

Перфектното оформление на хола е това, което подхожда на начина, по който живеете, независимо дали искате зона за забавление, тиха и изолирана стая, в която да почивате, или многофункционално пространство, което може да бъде адаптирано към различни ситуации.

Ето няколко идеи, от които да се възползвате.

15 вдъхновяващи идеи за всекидневната (част 1)От модерен шик до ретро и класика, всяка стая носи своя стил и очарование

1. Изберете отворена или не всекидневна

Ако обмисляте да разширите жилището  или да събаряте стени, може би вашата всекидневна ще бъде поне частично отворена за други помещения. Това изисква известна доза самоанализ, така че помислете как това ще се отрази на ежедневието и навиците ви.

Може да искате да изолирате стаята за други хора, например отделната стая може да бъде пространство, където тийнейджърите да гледат телевизия и да играят компютърни игри с приятелите си, докато възрастните са необезпокоявани в кухнята или трапезарията.

От друга страна, може да искате да създадете по-отворено пространство, където кухнята, трапезарията и дневната да се припокриват. Това оформление често позволява повече контакти между членовете на семейството и приканва към повече разговори.

Често решението е комбинация от двете, където помещенията са свързани, с параван, плъзгащи врати или някакъв разделител.

2. Намерете фокусната точка на вашия хол

Как искате да използвате стаята, ще диктува каква ще бъде нейната фокусна точка. Оформлението на хола обикновено се диктува от мястото, където е поставен телевизорът, но ако не искате той да е в центъра на вниманието, се концентрирайте върху камина, кът за почивка, гледка, произведение на изкуството…

3. Помислете как ще се движите в пространството

След като определите функционалните нужди и фокуса на стаята, можете да помислите за най-доброто оформление на вашата всекидневна от гледна точка на човекопотока. Как хората ще се движат в пространството, има ли достатъчно място за преминаване? Това ще ви помогне да решите къде е най-добре да поставите мебелите.

4. Използвайте осветлението на хола, за да създадете зони

Всекидневната може да има много различни функции, така че ключът към доброто осветление на хола е разнообразието и променливостта. При изкуственото осветление, например, е полезно да имате няколко различни източника на светлина. Контролът върху тях ще ви позволи да зададете подходящ сценарий и настроението в различните зони.

 

 

Вижте трансформацията на една всекидневна стаяПълна промяна и забележителен резултат
Сподели: