Хитри направи си сам разделители за стая

Как да увеличите стаята и да създадете по – интимно пространство  

7481

Разделителите на помещения са магически, те могат незабавно да преобразят стаята като я превърнат в две малки помещения, да създадат уединение и илюзия за повече пространство.

Обикновено разделителите са паравани, стъклени стени, библиотека, дървени платформи…За всеки един от тях обаче ще имате нужда от майстор или от повече умения, за да го изградите. Но не винаги е необходимо да усложнявате нещата. Понякога и с подръчни средства може да направите функционални и добре изглеждащи разделители. От The Spruce дават няколко идеи за направи си сам паравани, от които може да се възползвате.

Разделител от въжета от юта

Интересен и красив разделите от органични влакна, който е не само евтин, но и ще придаде екзотичен вид на стаята.

С врата от гардероб

Ако имате ниша, която е достатъчно голяма, за да побере матрак или легло, може да се възползвате от тази идея и да преградите мястото с врата от плъзгащ гардероб. Хитро, лесно и функционално решение.

Плат

Много бюджетно, но за сметка на това ефектно решение, е да сложите парче плат като разделител. Тази блогърка го закача за две куки от тавана. И колкото и просто да ви се струва, ефектът е забележителен.

Библиотека

Семплата и евтина етажерка не само предлага място за аксесоари и книги, но и ще раздели стаята на две.

Завеса

Изглежда тъкан, но не е така. Това е метална телена мрежа, която се извива като плат. Изключително стилно и хитро решение.

Дървен параван

Този параван изисква малко повече умения, но крайният резултат е забележителен. Този параван е направен от летви, които придават плажен полъх на стаята.

Винилови плочи

Ако сте фенове на музиката, този параван няма как да не ви впечатли. Той се състои от винилови плочи, които не само че разделят стаята, но и придават и много различен и арт вид.

Стара мрежа

Ако имате останала стара мрежа, не я изхвърляйте. Защото с малко повече въображение може да я превърнете в много стилна преграда. Освен това може да бъде и място, на което да закачите арт произведения или снимки.

Сподели: