Хитри идеи за малката всекидневна

Нутралните тонове винаги са добро решение

4315

В съвременното строителство всекидневната стая обикновено е в комбинация с кухнята като общо помещение, но има много хора които държат тя да бъде отделена. И ако в отворен план стая нейната големина няма особено значение, когато е самостоятелна, трябва да бъде много по – семпло и гъвкаво обзаведена.

Има много начини, с които да декорирате малкия хол, да направите помещението по – широко и да се възползвате максимално от пространството. Например да използвате по – светли мебели и неутрални тонове, да замените щорите с леки завеси, да използвате естествената светлина.

Огледалата са стар и доказан начин да удвоите стаята.

Може да помислите не само за закачени за стената, но и за свръхголеми, облегнати на стената.

Картините също играят съществена роля. За малкия дом изберете една голяма картина вместо няколко малки. 

Вариант е да изберете и фототапет, който ще добави изключителен ефект в стаята.

Ако не искате едноцветни стени, помислете за тапети с вертикални или хоризонтални линии, в зависимост от ефекта, който търсите – да удължите или да разширите пространството.

Задължителен елемент за съвременния хол са мултифункционалните мебели – диван, който се превръща в легло, табуретка с място за съхранение или табуретка – масичка, шкаф с отворени рафтове, който да бъде и стойка за телевизора.

Меката мебел е добре също да бъде в светли тонове – светло синьо, бежово, розово или зелено в комбинация с неутрални тонове. Сложете малки, но не много на брой диван или фотьойли.

И не на последно място – подът – заложете на светли тонове за паркета, а килимът е препоръчително да бъде в не повече от два три цвята.

Като цяло, обзавеждайки хола, следвайте едно правило – да го превърнете в комфортно и уютно вас  място, на което да се чувствате максимално удобно и което да отразява вашия стил и индивидуалност.

 

Сподели: