9 експертни съвета за всекидневната

Ако стаята не е комфoртна няма как да бъде вашата стая  

3819

Започнете с дивана

Изберете диван, в който да се чувствате удобно и комфортно. За да не се притеснявате, че няма къде да оставите напитка си, помислете за странична масичка или за подлакътници с поставка за чаша. Ако не си падате по скъпите материи, заложете на лесни за поддръжка.

Удобство и комфорт

Всичко наоколо трябва да бъде удобно, достъпно и на една ръка разстояние.

Изкуството да седиш

Не залагайте на канапета, които са много големи и заемат място. Изберете по – малки фотьойли и табуретки, които може да местите лесни когато се наложи.

Трикът с килима

Нека килимът бъде мястото, върху което ще  разположите всички мебели. Гледайте на него като на своеобразна граница.

Осветлението

Осветлението е ключов декоративен елемент и от съществено значение за създаването на атмосфера през нощта. Използвайте комбинация от стандартни, настолни и стенни лампи.

Фокусна точка

Намерете фокусна точка в стаята. Това може да бъде телевизора, камината или картина.

Лампа

Лампата е особено важна за всекидневната. Приглушената светлина създава романтична и задушевна атмосфера.

Заложете на качеството

Инвестирайте в качествени скъпоструващи артикули, като дивана, на първо място. Той е основна част от обзавеждането и от ключово значение за цялостната схема. Освен това е най-употреняваната мебел. Помислете за вариант със сменящи се калъфи, за да може да ги изпирате или да сменяте цвета на дивана, ако искате.

Балансирайте

Ако стаята е малка, заложете на мебели с повдигнати крака, за да увеличите визулано помещението.
Поставете масичката за кафе на приблизително същата височина, на която е седалката на дивана. Уверете се, че цветовете на килима подхождат на интериора. Експериментирайте с мащаба – намерете баланс между големите и по-малките предмети в една стая.

Сподели: