5 ефектни трика за промяна на хола

Тайната е в декора  

837

Декорът може да преобрази и освежи всяка една стая. Красивото и правилно оформление е изключително важно в целия процес на обзавеждането и затова е важно да му обърнем особено внимание.

Няколко смешни фала в декора на домаТези стаи са наистина ужасни

Холът привлича вниманието повече от другите стаи в къщата или апартамента. Той е центърът на целия дом и играе ключова роля в интериорния дизайн. Ето защо ви представяме пет ефективни техники за декор на всекидневна.

Завеси

Грешки в декора на домаТези стаи са наистина ужасни

Особено внимание при създаването на интериора на хола се отделя на завесите. Те подчертават пространството, а в зависимост от стила може да изберете както дълги до пода, така и къси до перваза на прозореца.

Класически характер на интериора ще дадат завеси, изработени от кадифе или коприна, тюлът с бродерия на ръка ще добавят тържественост. Завесите, изработени от лек тюл или органза, са подходящи за източния интериор. Римските завеси се вписват идеално в градския стил.

Декорацията на стената

Декорацията на стените задава настроението, съживява пространството и го прави по-уютно. В класическия стил картини и огледала в рамка в луксозни рамки изглеждат красиво, докато традиционните декорации включват гоблени, тапицирани пана, свещници.

За да създадете ърбан стил, заложете на модерни картини, големи плакати, галерия от снимки ...

В случай, че харесвате стила на Прованс, закачете декоративни чинии. Освен това може да освежите стената в хола с текстил или тапет с различен цвят. Черно-белите снимки с изображения и сцени от различни епохи са интересно решение за ретро стила.

Виниловите дискове или плакати на стари филми също могат да бъдат прекрасна украса, а огледалата правят визуално стаята по-просторна и лека.

Аквариум

За необичаен и ярък детайл в интериора на всекидневната може да използвате аквариум. Движещата се риба и течащата вода са успокояващи и релаксиращи. Плюс това, поради факта, че водата постоянно присъства в аквариума, въздухът в хола се овлажнява.

Пуфове

Меките ниски пуфчета са важен елемент от хола, те имат не само функционална (приятно е да се почива на тях), но и декоративна роля. Тапицерията им трябва да бъде избрана в съответствие с общия интериорен дизайн.

Килими

Килимът прави стаята по-топла и уютна. Той може да добави необходимите цветни акценти в интериора или да подчертае определени зони. Като допълнителни аксесоари използвайте цветя, книги, красиви вази, сувенири, донесени от пътувания.

 

 

Грешки при декорирането на малък апартаментДизайнери обясняват защо е безмислено да играем на сигурно, когато декорираме малка стая
Сподели: