8 грешки при обзавеждането на всекидневната (част 2)

Понякога незначителни неща могат да се окажат голяма грешка  

10387

Когато обзавеждаме хола, често не се обръщаме към професионалист, а разчитаме на снимки, които сме видели в списание или сайт. И нерядко се оказва, че крайният резултат не е това, което очакваме.

Ето част 2 на най-често срещаните грешки при декорация в хола.

Неправилно позиционирани снимки

Перфектната височина - 153 см от нивото на пода до центъра на изображението. Ако имате много снимки, галерия вместо фоторамки, поставени на всеки ъгъл, ще бъде чудесно решение.

Твърде големи мебели

Най-често срещаната грешка е, когато хората наблъскат стаята с мебели, които не се вписва размера й, особено когато става въпрос за мека мебел – те правят стаята да изглежда много по-малка. Ако имате голям хол, може да си позволите по-просторен диван. За по-малки дневни заложете на двуместен диван и двойка кресла.

Неглижирате функционалността на стаята

Ако имате правоъгълна стая, можете да коригирате формата й с помощта на шкаф или параван, ако е квадрат, е по-лесно да създадете баланс.

Ето няколко идеи за зониране:

Дневна и спалня - спалнята трябва да бъде по-близо до прозорец, защото зоната за спане трябва да бъде далеч от входа.

Дневна и кухня - можете да подредите зони, както искате, но е за предпочитане, кухнята да е по-близо до прозореца, за да бъде готвенето по - удобно готвене.

Дневна и трапезария – отделете поравно място и за двете стаи.

Дневна и домашен офис - офисът може да заеме малък ъгъл. Основното нещо е да добавите още един източник на светлина.

Фокусната точка

Дневната изисква ярък акцент. Това може да бъде с камина, произведение на изкуството, огледало, тапети - нещо, което привлича вниманието. Можете също така да превърнете мястото за почивка във фокусна точка, като го подчертаете с контрастни цветове, щампи или смесване на тонове.

Цветя в малко помещение

Вместо много малки цветя, заложете на едно голямо

Старомодни покривала за мебелите

Калъфите за мебели могат да променят излъчването в стаята, да придадат стилен и модерен вид. С тяхна помощ може да промените облика на вашия хол според настроението или сезона.

Следват един стил

Налагането на строг стил може да направи стаята скуча. Смесете любимия си стил с друг - еклектичен, ретро, рустик, винтидж. Това ще направи вашия хол оригинален и различен.

Пердетата смачкват помещението

Закачете завесите високо до тавана, за да удължите визуално помещението. Заложете на светли тонове, а за по – малки стаи е хубаво да се сливат с цвета на стените. 

Сподели: