8 грешки при обзавеждането на всекидневната (част 1)

И как да ги избегнете

57477

Често, когато правим ремонт, се фокусираме не върху основните правила на дизайна, а залагаме на неща, които сме видели някъде, но без да можем да ги приложим правилно. Резултатът – очакванията ни не се оправдават.

Ето защо ви предлагаме поглед към някои често допускани грешки в дизайна на хола.

Слагате осветление само на тавана

Светлината създава атмосфера в една стая, затова е важно тя да идва от различни източници. Освен полюлей на тавана, помислете и за странични спотове или седящи лампи.

Грешен размер на килима

Малки килими води до дисбаланс в стая, така че изберете правилния размер за вашия хол. Големият килим визуално разширява пространството, а интериорът е със завършен вид.

Грешно място за телевизора

Най-доброто място за телевизора е празната стена. Не го слагайте пред или близо до прозорец. Разстоянието между телевизора и дивана зависи от размера на екрана – то трябва да е 3-5 пъти диагоналът на уреда.

Пренебрегвате възглавниците

Възглавниците на дивана създават уютна и спокойна атмосфера. При избора им, помислете дали техният материал и текстура отговарят на плата на дивана и фотьойлите. За по-малки дивани, изберете малки възглавници. Големият диван позволява няколко обемисти възглавници.

Диванът е до стената

Това правило работи само при големите помещения. Ако имате възможност да поставите на дивана на разстояние от стената – направете го. Така визуално ще уголемите пространството и ще създадете повече комфорт.

Тъмни мебели и нисък таван

Ако купувате тъмни мебели за стая с нисък таван, ще го направите да изглежда по-набит и нечетлив. Изберете компактни дивани и столове и маси с по – високи крака.

Избирате мебели, защото да модерни, а не защото ви харесват

Само защото мебелите изглежда добре, не означава, че ще отговарят на стила на вашия дом. Уверете се, че са удобни за вас, седнете, усетете ги, все пак ще ги ползвате и трябва да ви създават максимално комфорт.

Мебели, които ще излязат от мода

Мода при мебелите съществува. Дебелите мебели с обемен гръб и големи подлакътници излязоха от мода отдавна. Обърнете внимание на предметите с прави линии и остри силуети. Можете да изберете традиционен диван, но в неочакван и модерен цвят.

Сподели: