6 начина да промените творчески тавана

Превърнете го във фокусна точка 

388

Не е задължително обновяването да включва основен ремонт. Нужно е само да покажете нещо, което да подчертае красотата на стаята, да акцентирате на нещо уникално и различно. Ако имате таван с греди, арки или опори, може да създадете зашеметяващ интериор.

От Designbоx споделят идеи за създаване на ослепителен таван, от който няма да искате да свалите очи.

# 1 Изкуство

Свикнали сме да възприемаме картините и произведенията като аксесоар за стената. Но защо да следвате традициите. Помислете дали не може да закачите картина, винил или да нарисувате фреска.

# 2 Място за съхранение

Таванът също е чудесно решение за съхранение, особено когато повечето от нас нямат място! Решенията за персонализирано съхранение включват както висящи рафтове, така и куки, на които да закачите аксесоари. Идеи, които може да приложите в кухни, перални помещения, бани, спални и жилищни помещения.

# 3 Повече от светлина

Използвайте тавана, за да го превърнете във фокусна точка с помощта на осветлението. Това може да е красив полюлей, многобройни малки светлини или дизайнерско вградено осветление.

# 4 Уау ефект с тапет

Таванът е също стена. Тогава защо да не сложим тапет и там. Изберете интересен модел в контраст с вертикалните стени и ще имате една напълно различна стая.

# 5 Боядисайте

Боята е друг лесен начин да подчертаете дизайна на тавана, за да постигнете подобно на тапетите въздействие. Използването на допълващи цветове ще обедини пространството, докато контрастиращите цветове ще го превърнат във фокусна точка.

# 6 Стъкло и огледала

Стъклото и огледалата винаги са чудесен начин да създадете интересна атмосфера и да  увеличите визуално стаята.

 За още актуални новини от Idei.bg последвайте страницата ни в Instagram

 

Сподели: