5 лесни начина да направите всекидневната по-здравословна

5 лесни начина да направите всекидневната по-здравословна

Здравословният дом е щастлив дом. Е, може би това не е гаранция. Но здравословният дом е здрав дом и това е важно само по себе си.

Какво означава обаче това? На първо време да поддържаме здравословна среда, чист въздух, да създадем хармония и баланс. Когато става дума за намаляване на количеството вредни химикали в съвременните домове, повечето хора мислят за използваните почистващи препарати. Но има много други места, които крият потенциална заплаха. Вижте кои са те и как да се радвате на здравословен (и щастлив!!!) дом.

Декорирайте с растения

Домашните растения помагат да се подобри качеството на въздуха в помещенията, а освен това изглеждат страхотно, така че няколко саксии в стаята съвсем не са лоша идея. Всъщност според изследванията, направени от НАСА през 1989 г., е установено, че слагането на поне едно растение в саксиа на всеки 100 квадратни метра площ може значително да подобри качеството на въздуха. Страхотни новини, но трябва да внимавате да не прекалявате.

Безвредни бои

Когато избирате боя за стаята, внимавайте да няма летливи органични съединения, които включват цяла гама от лоши химикали. Традиционните бои обикновено имат такива, но за щастие днес вече може да намерите и голямо разнообразие от екологични продукти. Имайте предвид, че някои производители слагат на етикета знак за ниски нива на подобни вещества, но бъдете внимателни.

Почиствайте редовно от прах

Прахът, който се събира в дома ви, е повече от просто неудобство - може да бъде опасен. Обикновеният прах в дома може да съдържа много видове вредни химикали, които са опасни при вдишване. Затова е важно редовно да бършете праха и да минавате с прахосмукачка. Уверете се, че редовно почиствате всички повърхности (както и по-малко забележими места като стени и над вратите). Също така не забравяйте да вакуумирате поне два пъти седмично и да сменяте торбата или да почиствате филтъра редовно.

Сложете килими с малък косъм

Чергите и килимите могат да задържат много прах и алергени, дори и да се почистват редовно. Най-добрият начин да се справите с това е да изберете килим с малък косъм. Ако все пак държите на такива с по – дълъг косъм, изберете изработен от естествени влакна като памук или вълна, тъй като е по-лесен за почистване от синтетичните влакна.

Събуйте си обувките

Без съмнение един от най-лесните начини, с които можете да постигнете здравословна среда е да свалите обувките си преди да влезете. Ние не виждаме всички видове мръсотия и микроби на нашите обувки, така че е добре да ги махнете.

 За още идеи - следвайте ни в Instagram

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...