5 грешки в декорацията на всекидневната

И как да ги избегнете

2625

Като място за почивка, срещи, семейни събирания, холът е мястото в дома, което трябва да ни кара да се гордеем. Но когато става дума за декорация, има няколко често срещани грешки, които е хубаво да избягвате.

Ако планирате ремонт в скоро време, вижте петте най-често срещани грешки при декорация на хола, които интериорният дизайнер и телевизионен водещ Джулия Кендъл е забелязала.

Нямате фокусна точка

„Основно нещо трябва да запомните е да намерите фокусна точка. Това е като да нарисувате картина, мислете по същия начин“,  казва Юлия. Запитайте се накъде искате да се насочи погледа ви когато влезете в стаята.

Не знаят как искат да изглежда дома им

 

„Аз съм твърдо за създаването на подходяща енергия в стаята и мисля, че това е нещо, което се пренебрегва", обяснява Джулия. "Когато отидем в къщата на някого, трябва да се чувстваме добе и да ни е приятно да прекараме няколко часа там. Има обаче къщи, които, колкото и скъпо да са обзаведени, са бездушни и стерилни.“. Ето защо е важно да създадете положителна енергия дома си.

Оставяте осветлението за накрая

Осветлението не трябва да бъде последното нещо в списъка със задължителните нещата, казва Джулия. "Осветлението е ключов приоритет, дори и при козметичен ремонт. Уверете се, че сте гъвкави с осветлението, за да създадете една наистина приятна обстановка“. Хората са склонни да го оставят на последно място, като смята, че промяната му ще струва скъпо, но инвестицията определено си заслужава, смята дизайнерът.

Нямат логическа подредба

Правилният избор на мебели е от съществено значение за цялостния вид на помещението. Често хората имат навика да слагат мебели, които са прекалено големи за стаята или са позиционирани неправилно. Правилният дизайн е ключов за хармонията в стаята.

Не мислят за цялостната цветова схема

Цветовата схема на стаята оказва влияние и върху настроението в стаята, затова е много важно да подберете правилните цветове. "Уверете се, че имате хубав баланс между различните тонове в стаята – нито само светли или само тъмни“, казва Джулия.

 

Сподели: