30 + идеи за декориране на всекидневната (част 1)

За красива визия  

582

Колкото и да харесваме дома си, на всеки в един момент му се иска да освежи дома си и да актуализира интериора. А за това изобщо не е необходимо да се започва ремонт, има много прости и достъпни начини да превърнете дома си в дом на мечтите си.

9 кожени канапета за хола Кожените мебели са синоним на стил и лукс

В няколко поредни статии ще ви покажем как да декорирате и промените интериора, без да се налага да инвестирате куп средства. Започваме с част едно за декор на хола.

1. Помещението, в което работите и релаксирате, често изглежда твърде затрупано, затова се опитайте да се задоволите само с необходимия минимум мебели, като заложите  шкафове и дивани с опростен дизайн.

9 тайни на малкия хол Вижте как да извлечете максимума от хола си, без да жертвате стила

2. Когато нямате достатъчно място за офис или библиотека, опитайте се да комбинирате интелигентно функциите на стаите. Например, по-добре е да свържете библиотеката с хола, тъй като те са предназначени за общо ползване. Домашен офис може лесно да бъде сложен в хола, изберете малка маса с подова лампа в ъгъла.

3. За да направите една многофункционална стая да изглежда хармонично, използвайте обединяващи техники. Например, покрийте трапезарните столове със същия плат като дивана, ако сте в отворен план стая.

 

4. Ако работите в хола, то поради изобилието от кабели и офис оборудване, може да я направи да изглежда твърде "офис". За да не се случи това, заложете на офис обзавеждане, което да кореспондира с останалите мебели.

5. Използвайте плъзгащи се панели, прегради, завеси, за да отделите работната зона от зоната за почивка.

6. В много тесни стаи обърнете внимание на пода - по-добре е това да са напречни ивици, които оптически разширяват пространството.

7. Не забравяйте да подчертаете основното предназначение на стаята: хол с офис е на първо място хол, така че диванът, фотьойлите, масичката за кафе - всичко, което създава атмосфера на релакс и комфорт – трябва да бъдат основни в него.

8. Опитайте се да направите домашния си офис по-уютен, като използвате канцеларски аксесоари, изработени от естествени материали - кошници от плетена хартия, дървени чаши за химикалки, малки вази за ножици.

9. Пренаредете мебелите в хола: подредете дивана и масичката за кафе по протежение на срещуположната от сега стена или ги издърпайте в средата на стаята.

10. Използването на колкото се може повече различни видове кошници е най-добрият начин да се справите с безпорядъка и да украсите дома си едновременно.

11. Поиграйте си със скучните врати - боядисайте первазите, направете граница върху тях или декорирайте със стари снимки.

12. Направете календар или колаж от рисунки на децата и го закачете на стената.  

13. Букети от живи цветя в цялата къща е винаги добро решение, достъпно за всеки сезон.

14. Покажете вашата колекция – така добавяте личен почерк.

15. Добавете шик към стара дървена маса или офис - боядисайте го в гланц в бяло с емайлирана спрей боя.

 

Тази къща е по-малка от хола тиПриродосъобразният живот в малки пространства се превръща във все по-привлекателно разрешение на проблемите на градския живот
Сподели: