20 идеи за всекидневни с червен ацент

За забележителен ефект 

1483

Смел, ярък, силен, енергизиращ. Това е червеният цвят. Харесван, но и избягван. Оригинален, но ако се използва с мярка.

Много хора харесват червеното, но не смеят да го включат в интериора у дома. И с право. Този силен цвят може да подчертае помещението, да му придаде различен вид и много стил, но и да превземе стаята, а ако не е правилно съчетан да доведе и до агресия.

Ако търсите идеи да включите червеното в обзавеждането, със сигурност ще оживите и освежите, и дори може да трансформирате напълно стаята.

Във всички свои нюанси цветът действа стимулиращо на нервната система, повишава адреналина, подобрява кръвообращението и дава енергия. Той може да помогне да се справите с умората или с лошото настроение, но може да доведе и до агресия, ако е прекалено застъпен.

Ако сте творческа личност, червеният цвят действа вдъхновяващо и стимулира въображението.

В интериора използвайте червеният цвят внимателно, като не го правите основен. По – добрият начин е да заложите на светли неутрални тонове, а червеното да бъде само акцент.

Ако държите да имате червена стена, задължително съчетайте със светли мебели.

Светлината също е важна в стаята с червен интериор. Тя трябва да е по – приглушена и мека, за да балансира яркостта.

Изненадващо червеното се съчетава с много цветове. Червено и бяло е може би най-предпочитаният и успешен вариант. В комбинация с черно или златисти излъчва много стил и лукс. Ако заложите на тандем със синьо ще създадете много приятна и младежка комбинация. Добавете и бяло, и ще имате морски декор.

Ако червеното е вашият цвят – вижте няколко идеи за всекидневната с червено. 

Сподели: