Веранда в къщата: грешки, които трябва да се избягват

Местоположение, мебели, текстил и осветление играят важна роля  

6997

Липса на място за съхранение, неподходящи градински мебели, слабо осветление, неизползвани стени. Това са някои от най-често срещаните грешки, които трябва да се избягват при обзавеждането на тераса и вътрешен двор.

Как да направим декоративна веранда в средиземноморски стил Създайте своя стилна веранда с помощта на Semmelrock

Дизайнът и оформлението на терасата не трябва да се пренебрегват, защото тук прекарваме много време в горещите летни дни и прохладните вечери. Местоположението, изборът на материали, мебели, текстил и осветление играят важна роля, за да бъде терасата възможно най-комфортна и удобна.

Общ план

Дизайнерски решения за верандата Превърнете я в място за бягство от ежедневието  

За да се избегнат неприятни изненади, уверете се, че терасата е устойчива на влага. Погрижете се за хидроизолацията – както на конструкции, така и на настилките. Важна стъпка е да се избере подовата настилка според вашия вкус, условия на околната среда и климат. Дъски, плочки, чакъл, камък и бетон - всеки от тези материали има свои собствени характеристики, изберете тези, които са подходящи за външна употреба. Дървеният под трябва да бъде обработен със защитно водоустойчиво покритие, плочките да са устойчиви на замръзване.

 

Липса на мебели за съхранение

За да спестите скъпоценни квадратни метри, както и да скриете градинските инструменти, които винаги пречат, няма нищо по-добро от това, да имате просторни мебели за съхранение на терасата. Изберете такива, подходящи на външна среда и размера на пространството. За компактна тераса е подходящ висок градински шкаф, монтиран до стената. За повече функционалност използвайте сгъваеми и мултифункционални мебели като градинска пейка с място за съхранение, масичка за кафе на колела, която можете да премествате напред-назад или голяма ракла, на която можете да седнете. На просторна тераса или малък двор можете да си позволите повече - просторен гардероб и дори малък навес за градински инструменти, оборудване за барбекю, хамаци, шезлонги или допълнителни (сгъваеми или подредени) столове.

 

Лошо осветление

Какво по-приятно от топла лятна вечер на верандата? Но за това трябва да е добре осветено. Може да използвате прожектори или гирлянди, осветете пътеките с лампи с колони и високи подови лампи-фенери. Освен че е практично и безопасно, осветлението създава уютна и привлекателна атмосфера, повишавайки естетическата стойност на пространството.

 

Избор на грешни мебели

Всички мечтаем да имаме пълен комплект красиви мебели за открито. Но има ли смисъл да се инвестира в тях, ако площта е ограничена? Преди да инвестирате в скъпи градински мебели, запитайте се какви са вашите нужди, като се има предвид първо площта на терасата. И накрая, когато избирате, помислете колко дълго ще издържат, за да не се налага да ги сменяте през следващата година. Добрите мебели са направени не само от трайни материали, но и с вечен дизайн, който няма да ви отегчи след няколко месеца.

 

Пренебрегвате стаята, прилежаща към терасата

Често верандата е в непосредствена близост до друга стая. Ето защо е желателно тя да се превърне в логично продължение, размивайки границите между дома и градината. За да създадете плавен преход, трябва да изтриете визуалните граници, като използвате една и съща настилка, една и съща цветова палитра и декоративни елементи, които помагат да се създаде уютна атмосфера в нея. Така например, терасата в съседство със спалнята трябва да изглежда различно от тази, която е продължение на кухнята или хола.

Грешен избор на растения

Терасата в къщата е чудесна възможност да се насладите на чистия въздух сред зеленината. Но растенията трябва да се избират разумно. Те трябва да бъдат непретенциозни и достатъчно издръжливи, за да цъфтят при настоящите условия.

 

Стилни идеи за малкия двор или верандаЗа едно перфектно лято
Сподели: