Това е причината американците да не строят огради пред къщите си

Това е причината американците да не строят огради пред къщите си

Със сигурност когато сте гледали американски филми, сте забелязали, че къщите в техните предградия са без огради. Всичко, което има е къща, тревна площ, пощенска кутия, кола до гаража и без ограда между улицата и тротоара. Дали това е просто филмов тертип, наложен от Холивуд или е отражение на обективната реалност на живота в предградията на САЩ? В крайна сметка всички знаят, че американците са изключително ревниви към частната собственост и личния си живот.

Огледална ограда

Художничката Алисън Шоц е създала интересна инсталация – огледална ограда. Идеята е интересна и естетична &nda...

12/09/2015

Оградите около домовете в американските частни сектори наистина отсъстват в огромната част от случаите. За това има няколко причини.

Идеи за оградата в градината

След дългата зима всички се радваме на момента, в който може да излезем в градината и да се насладим на топлите слънч...

06/04/2017

Първата е традиция. Факт е, че в САЩ християнските протестантски традиции са много силни, което предполага живот в общности, а ограничаването на съседите в общностите е знак за лошо отношение. Днес хората не мислят в този мащаб, но в течение на няколко века традицията е успяла да достигне ниво на нещо, което се приема за даденост.

Втората причина е общинската и административната структура. Решенията за правилата за появата на предградията се вземат на ниво отделни общини. Неща като косене на тревата, цветът на къщите, правилата за поставяне на огради - всичко това и много повече се решават от местните власти във всяка отделна общинска територия.

Третата причина е финансовата. Колкото и да е странно, слагането на ограда не е евтино. Освен това в повечето случи тук сигурността е на много високо ниво и няма страх в повечето американци. Освен това с течние на времето оградата се е превърната в проява на не само лош вкус, но и абсолютно ненужно вливане на пари.

Идеи за дизайн на оградата на къщата

Ако живеете в къща, едно от нещата, които са много важни за екстериора е оградата на дома. Тя обаче съвсем не се свеж...

24/12/2016
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...