Топ 10 направи си сам проекта за вертикални градини

Вкарайте по-различен стил в градината

13722

Цицерон е казал „Ако имаш библиотекаи градина, значи имаш всичко, от което се нуждаеш“. Купуването на книги и подредбата им в къщи не е трудно, но поддържането на градината съвсем не е така. Ето защо много хора предпочитат да живеят в апартамент и да не се грижат за двора. Ако вие сте от хората, които са  на противоположната позиция и със събуждането на пролетта се буди и вашият ентусиазъм за работа в градината, тези съвети са точно за вас. Предлагаме ви най-добрите идеи за създаван на вертикални градини – ефектни, семпли и евтини. Готови ли сте?

Вертикална градина от глинени саксии

За целта са ви нужни дървени летви, четири саксии, кукички за закачане, цветя и почва. Захванете саксиите за парапета на ограда или на дървената летва като завъртате леко всяка така, че да се разминават. Аранжирайте с цветя с по желание.

Градина от гевгири

Да гергирът не е само кухненска принадлежност. С помощта на три-четири съда в пъстър цвят, въже за закачане, почва и цветя, ще имате оригинална и весела висяща градина.

Висяща вертикална градина

Симетрията е водеща в този проект. Нуждаете се от няколко дъски, въжета и  саксии. Изрежете дупки в дъските, прикрепете дъските една за друга, така, че да се получи нещо като висящ рафт и завържете за тавана със здрави въжета. Подредете саксиите и аранжирайте по ваш вкус.

Вертикална градина с подправки

Искате ваша билкова градина? Няма проблем с тази идея, която ви представяме. За целта ще са ви нужни: използвани палети, дъски, отверка, боя, лепило, саксии, винтове, винил или шаблон за имената на билките.

Лесна вертикална градина

За да създадете този много лесен, но практичен проект ще се нуждаете от два запазени палета, на които да закачите малки тенекиени кутии - саксии. Пробийте ги с дрелка и ги закрепете с мека тел или канап.

Саксии накуп

За този проект ще са нужни три еднакви като стил кашпи  – голяма, малка и средна, три пластмасови саксии, боя, камъчета за дренаж. Поставете пластмасовите саксии в кашпите и ги наредете една върху друга, като помежду им разхвърляйте дренажни камъчета. Посадете цветята и ще се наслаждавате на красив цветен водопад.

Направи си сам вертикална градина

Повторната употреба на пластмасовите бутилки е страхотна идея, ето защо предлагаме да опитате и този проект. За него се нуждаете от 16 бутилки, малка отверка или шило за пробиване, ножовка или остър нож, метална декоративна решетъчна стена. Изрежете долния край на бутилките, пробийте малка дупчица, в която подпъхнете канап и завържете на решетката. Напълнете с почва и посадете подходящи растения.

Вертикална градина от палета

Освен палета ще са ви нужни около 20 кг. почва, специална подложка за земя, такер. Разпръснете почвата и сложете палетета внимателно, прикрепете подложката към палетата с помощта на такера. Посадете подходящи растения.

Висящи кожени саксии

Преди да започнете този проект се уверете, че разполагате с дебела и здрава кожа. Изрежете квадрати с размери 35 см. Страната и пробийте дупка във всеки край. Промушете четири еднакви по дължина дебели въжета и завържете долния им край. Прихванете отгоре. В кесийката сложете по една пластмасова саксия с цвете.

Вертикална градина в няколко стъпки

За нея ви трябват само стълба, въжета и различни саксии, по ваш вкус. Прикрепете ги за стълбата асиметрично и подредете любимите си цветя.

 

Сподели: