Тези растения ще ви помогнат срещу стреса и ще почистят въздуха

Декорацията може да бъде полезна и функционална  

3720

Едно зелено растение у дома не само може да освежи пространството, но и има способността да пречиства въздуха. Освен това стайните растения е доказано, че са изключително ефективен начин да създадете по-спокойна и релаксираща атмосфера във всяка стая.

И макар че прекарването на повече време в природата е свързано с намаляване на стреса и облекчаване на напрежението, в студените дни не трябва да се лишаваме от свойствата на зелените растения.

От HuffPost посочват няколко красиви стайни растения, които не изискват специфични грижи, помагат за пречистване на дома ви от токсините, нещо много важно, особено в големия и мръсен град и ще внесат атмосфера.

Изберете някое от тях и създайте една по  - спокойна и дзен обстановка.

Алое

 

Освен че гелът на растението има редица лечебни свойства, то ще помогне за почистване на въздуха в стаята, най – вече от веществата, съдържащи се.

Каучуков фикус

Те са идеални за всеки, който не обича да полага особени грижи за растенията, издържат на светлина и по – хладен климат.

Лилия

Красивата лилия помага за намаляване нивата на токсините в дома. Тя издържа на сянка и на по  - ниски температури.

Змийско растение

То не се нуждае от много вода или светлина, за да оцелее, затова е решение за някой ъгъл или по – тъмен кът. През нощта то отделя кислород и води до елиминиране на вредните токсини.

Бамбукова палма

Бамбуковата палма е избрана от НАСА за растението, което е най – добър избор за почистване на въздуха, най – вече, защото помага за елиминиране на бензена и трихлоретилена. Тя трябва да бъде добре полята и издържа на недиректна слънчева светлина.

Филодендрон

Той е популярен избор за вътрешното пространство и помага за пречистване на въздуха от ксилол. Нуждае се от умерено поливане и малко слънчева светлина.

За още идеи - следвайте ни в Instagram

 

Сподели: