Съвети за малкия градски балкон

Цветя, цветни мебели и настроение

2305

Животът в града не означава, че трябва да късаме връзката си с природата. Даже напротив. Именно тук е мястото, на което най-силно трябва да търсим досег с нея, да се опитаме да я пренесем с дома си. И какво по – подходящо място за това от нашия балкон. Дори най-малкият може да се превърне в истински оазис с подходящата украса. Със свежи растения и цветя, той ще бъде перфектното място, на което да се насладите през лятото.

От Deavita ни дават няколко съвета за дизайн на балкона, които могат да ни помогнат в търсене на перфектното кътче.

Едно от най-простите и най-красивите неща, които можете да добавите към вашия балкон, са цъфтящите растения. Дори и на най-малкото място може да сложите две – три саксии, да направите малка билкова градина или да посадите декоративно дръвче.

Когато избирате цветята за балкона, съобразете с изложението на балкона, имате ли сянка. Ако искате пълзящи растения, помислете за бръшлян, който е издръжлив на всякакви условия. Ако искате зелена стена, изберете по – плътни растения и място, на което да ги пуснете да пълзят.

Мебелите са незаменима част от чара на всяка тераса. Перфектни за малката са сгъваемите модели. Изберете такива с ярки цветове и които са лесни за почистване.

Ако искате по – арт тераса, няма да сбъркате с диван от пелети. Добавете килим или черга за повече чар и уют.

Не забравяйте силата на възглавниците, малкия хамак. Помислете за интересни лампи и свещи за романтични спокойни вечери навън. 

Сподели: