Помощници в градината

С акумулаторните инструменти на STIHL работата в двора ще бъде истинско удово...

3352

Красивата и поддържана градина е мечта за всеки. Но за нея се изискват много усилия, труд и активна грижа след нейното създаване и оформление. Тя е като наша визитка пред хората, отразява нашия стил, усет за естетика и дизайн. Според изследвания зеленият цвят въздейства успокояващо, а час прекаран в една красива и добре оформена градина може да намали ежедневния стрес, да ни направи щастливи и в хармония с природата.   

Дворът и градината изискват непрекъснати грижи  не само през пролетта и лятото, а целогодишно. Дори и един сезон занемаряване може да се окаже пагубен за нея, независимо колко много труд сте хвърлили през останалото време. Всяка поддръжка на двор е дълъг и сложен процес, който изисква постоянство и усърдие - от ранна пролет до късна есен. 

За да поддържате лесно и леко градината, освен готовност за труд, желание и ентусиазъм, от изключително значение са правилните инструменти, които ще подберете. А с тях ще превърнете грижата за двора или градината в приятно задължение.

Препоръчваме Ви акумулаторните инструменти, които имат много предимства. За разлика от електрическите те са изключително мобилни. С тях сте независими от електрозахранване и няма кабел, който да Ви пречи при работа. За това те могат да бъдат използвани както за работа около дома, така и за поддръжка на обществени зелени площи.

Предимство на този вид уреди пред бензиновите например е липсата на бензинов двигател, в резултат на което при работа те не отделят вредни емисии и така допринасяте за опазване на околната среда. Литиево-ионните батерии STIHL, които са източникът на енергия на акумулаторните уреди STIHL, имат дълъг експлоатационен живот и могат да бъдат зареждани стотици пъти без забележима загуба на капацитета. Мощността на акумулаторния Ви уред STIHL не се променя във фазата на разреждане на батерията през цялото време на експлоатация.

Акумулаторните инструменти се отличават и с много тих режим на работа и за това са перфектното решение за райони с наложени ограничения на шума – напр. за поддръжка на зелени площи около болници, в жилищни квартали или на паркови площи.

Такива са и уредите от акумулаторната система COMPACT на STIHL, при работа с които не е необходимо да се носят лични средства за защита на слуха. Ето защо те в никакъв случай не водят до разваляне на добрите отношения със съседите.

Инструментите от тази серия са специално проектирани за поддръжка на двора и градината и с тяхна помощ ще можете да се радвате на тяхната чистота и подреденост.

Акумулаторна коса – благодарение на нея ще поддържате равна повърхност на тревата, ще се отървете от избуялите тревни неравности и ще достигате и до най-малкото ъгълче в градината си. Изберете лекия модел STIHL FSА 56 с ергономичен дизайн и тих мотор.

Акумулаторен уред за обдухване STIHL BGA 56 – с него почистването на градината ще бъде бързо и без усилия, особено след окосяването на тревата, когато алеите са покрити с трева или есента, когато листата са нападали по пътеката.

Акумулаторен трион – задължителен инструмент за всеки двор. С негова помощ всички дебели клони или греди няма да бъдат препятствие пред вас. С практичния акумулаторен верижен трион STIHL MSA 120 C-BQ от серията работите изключително комфортно и бързо. С едно зареждане на батерията AK 20 можете да направите до 100 разреза на бичен и обрязан дървен материал (10 x 10 см) в продължение на до 35 минути.

Акумулаторна ножица за храсти – това е иделният уред за почистване и оформяне на храсти или малки клонки. За перфектно рязане изберете модела STIHL HSA 56, с който много бързо ще приведете храстите във форма и ще подрежете без усилие живия плет.

Акумулаторните уреди могат да се използват не само за лична домашна употреба, а намират приложение и при професионалната поддръжка на зелени площи (акумулаторни коси, ножици за жив плет, храсти или клони и верижни триони) и работа в затворени помещения (акумулаторни верижни триони). За професионалистите STIHL предлага акумулаторната система PRO, в която ще намерят изключително висококачествени уреди за рязане на жив плет и храсти (STIHL HSA 66 и STIHL HSA 25 ), както и на клони (STIHL ASA 85).

За косене и довършителни работи по краищата на тревни площи изберете моделите STIHL FSA 65 , а за рязане на дърва за огрев, поддръжка на дома, двора и градината, както и използване в затворени помещения - STIHL MSA 160 C-BQ и STIHL MSA 200 C-BQ.

 

Сподели: