Направете си сами ефектна стена в градината

С продуктите на Semmelrock Stein+Design е лесно

5081

Организирайте пространството в градината, оформете уютни кътчета за релакс или забавление, като ги отделите с помощта на ниска преградна стена. Тя ще добави динамика и настроение в дизайна, като отдели зоната за почивка от мястото за спорт или игра.

Пазарът предлага различни възможности, с които да реализирате подобен проект, но ако търсите практично и елегантно решение, което ще Ви спести време възползвайте се от системите за стени и огради Bradstone.

Специално разработените елементи с впечатляващ дизайн ще Ви улеснят максимално. Подреждате, зидате и готово! Не се налага да мислите за декорация или облицовка, всичко, което Ви е нужно е желание. Почитателите на естественото излъчване на травертина могат да се насладят на хармонична атмосфера около басейна и барбекюто, със серията Bradstone Travero. Тя притежава всички предимства на бетона и естественото излъчване на камък. С блокчетата Travero, може да изградите ниски декоративни стени или оградни конкструкции с височина до 120 cm (7 реда блокчета).

Едно от възможните решения сме предложили на снимката – стъпаловидна декоративна стена с височина 65 cm в най-високата и 20 cm в най-ниската част. Стената е изградена от Travero основно блокче с размери 40x20x15 cm и е завършена с покривна плоча 50x23x5 cm.

Преди да пристъпите към изпълнение на това ефектно “бижу”, е необходимо да направите нужната подхотовка. Препоръчително е да осигурите здрава водопропусклива, устойчива на замръзване основа. За монтажа са необходими само много желание и инструменти, които лесно ще откриете във всеки дом и железария.

Убедете се сами!

Стъпка 1Преди да започнете реденето на блокчетата, се погрижете да оформите фундамент съгласно действащите строителни норми.

Стъпка 2

Върху готовия фундамент с подходящ разтвор за зидане се подреждат първият ред блокчета. Препоръчително е той да бъде положен върху изравнителен слой зидарски разтвор с дебелина 10-20 mm. Минималната широчина на фугата между блокчетата е 7-10 mm. Следете за равниността на Вашата конструкция с помощта на нивелир. Ако е нужно, ползвайте гумен чук.

Стъпка 3

Поставяйте всеки следващ ред блокчета на размината фуга до постигане на желаната височина. За да постигнете стъпаловидния ефект, започвайте и приключвайте всеки следващ горен ред с отстъп от половин или цяло блокче в зависимост от дължината на Вашата ограда. Предложената идея не е предвидена за свързана цялостна ограда на големи площи. Ако желаете да реализирате по-амбициозен проект, свържете се с конструктор.

Стъпка 4

Поставете последния щрих! За да придобие стената завършен вид, използвайте специалните покривни плочи с декоративна заоблена фаска. Поставете покривната плоча върху зидарски разтвор с дебелина 5 mm като използвате гумен чук и нивелир за изравняване на плочите. За фугиране използвайте подходяща фугираща смес според предписанията на производителите. Освен като завършващ елемент със защитната функция, плочите са прекрасна основа, върху която да подредите сандъчета с цветя.

Вашата стена е готова. Ако е необходимо оформете пространството зад стената, като използвате декоративни камъни или подходяща растителност, която няма да компрометира конструкцията. Чрез полагането на защитен слой от подходящ импрегниращ разтвор, можете дълготрайно и качествено да предпазите бетонните изделия от вредните влияния на атмосферните въздействия, замърсявания или влага.

Повече методи на монтаж на декоративни градински елементи ще намерите на сайта на компанията.

Сподели: