Kой е най-добрият цвят за входната врата?

Пет начина да го намерите  

1118

Изборът на цвета на входната врата не е нещо случайно. Може да изглежда лесно и маловажно да решите как искате да изглежда, но се замислете, че тя е част от лицето на дома (особено ако живеете в къща). Тя е първото нещо, което гостите ви виждат, когато идват и последното, когато си тръгват, затова преценете внимателно цвета й. Не се изкушавайте да залагате на традиционните черно, кафяво или бяло. Помислете за колоритно решение, с което ще впечатлите всички.

От SouthernLiving дават насоки как да изберем бързо цвета на входната врата.

Направете пробa

Залепете най-напред различни шаблони - проби за входната врата. Ще откриете, че много от тях изглеждат по-различно на външната светлина в сравнение с вътре. Може дори да бъдете изненадани от вида като се приближавате или отдалечавате.

Наблюдавайте през деня

След като сте отделили няколко цвята за вратата, слагайте всеки за ден, за да определите как се променя той според местоположението на слънцето. Така може да ограничите избора с още няколко нюанса.

Огледайте се за вдъхновение

Какво влияе на облика на дома ви? Има ли зеленина до входа? Кога е била построена къщата – какъв стил е – модерен, традиционен, какъв цвят е фасадата, тухлена ли е. Къде се намира – край морето, планината или в града? Всичко това са фактори които могат да ви помогнат да решите какъв цвят да боядисате входната врата.

Решете каква промяна търсите

Какво искате всъщност – напълно различен облик или просто лек козметичен ремонт? Това ще определи и новия цвят – близък до сегашния или коренно различен.

Изберете нещо, което не е само импулс

Мечтаете за жълта врата от години? Или това е само временно желание? Представете си, че това е вратата, която ще виждате всеки ден, сезон след сезон. Дали тя ще изглежда добре през есента или зимата? А ако е черна, ще се върже ли със свежестта и колорита на пролетта и лятото. Ако отговорът е Да и за двете, това е вашият правилен избор. 

Сподели: