Как да превърнем балкона в място за живеене

Разширете площта на апартамента

549

Когато живеем в апартамент, наличието на достатъчно пространството е от ключово значение за комфорта и удобството ни. Ако имате късмета да обитаватв жилище с голям балкон, възползвайте се от предимствата му и го превърнете в жилищна зона. Разбира се, няма как да използвате балкона целогодишно, но в месеците, когато навън е топло може да бъде място за мързеливи уикенд брънчове, за събиране с приятели или за кътче, на което да се отпуснете след работа. А ако разполагате със закрит балкон с добра изолация, може да следвате долните съвети, за да разширите жилищната площ с поне една стая.

1. Почистете - първото нещо, което трябва да направите, е да се отървете от цялата бъркотия и всички излишни мебели и вещи, които запълват балконското пространство. Помислете за рафтове или шкафове, в които да държите посуда, чаши, чинии, питиета или инструментите за барбекюто.

hoval.bg

2. Нека да погледнем към пода. Ако настилката е стара и изхабена, вариант е да помислите за декинг, да сложите теракота или устойчив на външните условия паркет. Не забравяйте, че правите балкона част от помещението, към което в свързан, затова внимавайте да кореспондират.

3. Изберете мебели - когато купувате мебели за балкона, изберете изработени от устойчиви на атмосферни влияния материали като стомана или обработено дърво. Според размера на мястото, съобразете дали не е по – добре да бъдат сгъваеми. В случай, че балконът е голям, може да помислете дори за изнасяне на трапезарията навън, т.е. вземете здрава маси и столове, малък бюфет.

Ако търсите място за съхранение на балкона, помислете за пейки с допълнително за багаж място.

4. Създайте неприкосновеност - използвайте саксийните растения, за да създадете усещане за неприкосновеност на балкона. Може да сложите висящи растения, палма или бамбук. Вариант е да закачите и висящи саксии. Така ще добави зеленина и свежест, жизнено необходим елемент в градската среда.

 

5. Аксесоари - последната стъпка е да се погрижите за вашия балкон, както и за всяка друга стая. Възглавници, одеяла, свещници са само малка част от нещата, с които може да украсите. Гледайте на балкона като на пълноценна стая и помислете за картини или скулптури, с които може да го обогатите. Фини пердета ще придадат уют и стил, а малък стол с лампа за четене ще добави неповторим чар.

Сподели: