4 растения, които ще поддържат свежест в дома ви

Вече нямате нужда от изкуствени ароматизатори  

578

Може би няма човек, който ще съпротиви на идеята да отглежда свежи билки в дома си. Без значение дали живеете в апартамент или в къща, няколко саксии с подправки са винаги от полза. Но знаете ли, че освен като допълнение към храната, те са и естествен помощник в борбата с мръсния въздух? И ако някои стайни растения могат да пречистят въздуха или да държат вредителите далеч, има и такива, които могат да изпълнят стаята със свежа миризма.

От Real Living дават предложение за четири билки, които да посадите на прозореца в кухнята, благодарение на които ще се радвате на приятен и добре ухаещ дом.

hoval.bg

Жасмин

Ако обичате сладникав аромат, жасминът е може би е това, което търсите. Освен, че дава усещане за чистота и свежест, може да помогне за вашата почивка, защото благоприятства усещането за релаксация, особено при по-студено време.

Лавандула

Напомняща за аромата на борови дървета, нищо не е толкова успокояващо и релаксиращо, както лавандулата. Тези, които имат затруднения със съня или се будят често нощем, може да сложат саксия с лавандула.

Здравец

Той е популярен избор сред собствениците на жилища, тъй като има силен и приятен аромат, което помага за почистване на въздуха. Освен това добавя свежест дори на по – тъмните и мрачни места.

Орлови нокти

Известна като клинавниче, тази очарователна билка има приятна мека миризма, напомняща на мед. Тя има способността да улавя миризмите, което я прави чудесен избор за кухнята. Позната е и като нервоуспокояващо средство. Външно се използва за лапи, разнасящи съсиреци от кръв.

Сподели: