Как да декорирате стените на терасата

Как да декорирате стените на терасата

Терасата е идеално място за летен отдих. Но за да бъде по-различна, защо не помислите за нещо необичайно - да украсите нейните стени и да създадете стилна декорация без допълнителни разходи.

Растения, гирлянди, модерни през новия сезон цветове на боята, декоративни предмети или ярък текстил - всичко това ще ви помогне да внесете красота и комфорт тук без особени затруднения. Ето десет полезни съвета, които ще ви помогнат да направите точно това.

Модерен цвят на стената

Чудесно решение за актуализиране на стените на терасата е просто да ги пребоядисате. Цветът играе основна роля, независимо дали става дума за интериори, фасади на къщи или външни площи. Този сезон дизайнерите препоръчват да заложите на меки, слънчеви, теракотени нюанси. Не се страхувайте да добавите ярки акценти: теракотът се съчетава добре с тюркоаз, мента и други зелени акценти, които ще изглеждат страхотно на терасата.

Увивни растения

Друга възможност за маскиране на стара, изтъркана стена на терасата е да я покриете с лози, бръшлян, диво грозде и други увивни растения. За тях можете да завземете специални декоративни решетки и решетки в магазините за градинарство, по които те красиво ще пълзят нагоре. Ако предпочитате цветя, засадете близо до терасата хортензии, диви рози, рози или жасмин.

Стълбата като декор

Стълбата, облегната на стената, не заема много място, но може да служи като закачалка за кухненски (в трапезарията) или плажни кърпи (в зоната на басейна), сламени шапки или поставка за саксии.

Висящи кутии и саксии

Вертикалното озеленяване с висящи сандъчета за цветя и красиви дизайнерски саксии е друг начин за маскиране на изтъркана стена. Нека по-добре да цъфтят хортензии и лавандула на него!

Дървени летви

Дървените летви са модерна техника, която сега се използва активно в интериора. Това решение изглежда впечатляващо и в същото време много екологично, защото дървото е идеален материал за тераса.

Плетени кошници

Плетените кошници на стената са ефектен начин да скриете пукнатини и драскотини и в същото време да създадете стилен декор в средиземноморски стил. Те ще изглеждат добре върху боядисана в бяло повърхност. Кошниците могат да се използват и по предназначение, например за съхранение на градински инструменти в тях.

Приказни светлини

И разбира се, не трябва да забравяме за гирляндите. Атмосферното осветление е най-доброто "разсейване", което ще скрие несъвършенствата на вашата тераса и същевременно ще спомогне за създаването на уютна, спокойна и малко интимна атмосфера на нея.

Огледала на стената

Друг начин да изпълните терасата с комфорт и да прикриете недостатъците й е да украсите старата стена с огледала. Такава техника не само ще създаде тук домашна атмосфера, но и ще превърне терасата в „транзитна зона“ между къщата и градината.

Фенери и свещи

В днешно време има много различни модели преносими лампи , захранвани с батерии, които могат да се използват в къщата, в градината или на верандата. Основното им предимство е възможността да ги пренасяте от място на място и липсата на жици, които винаги пречат. Закачете ги на стената или украсете границата - и старата ви тераса веднага ще изглежда различно!

Декоративни ниши в стената

И накрая, добър начин да украсите стена е да създадете декоративни ниши в нея (или да използвате тези, които вече имате), в които можете да поставите вази, цветни аранжировки, декоративни предмети или всякакви други красиви предмети.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...