Идеи за слънцезащита на терасата

Направете почивката още по - приятна

4914

Балконът вече е подготвен за лятото, избрали сте мебели, имате планове какви цветя ще посадите и как ще оформите вашето кътче за лятна почивка и релакс. А помислихте ли за слънцезащитните средства като чадър, тента или щори? Често тях ги пренебрегваме когато мислим за цялостното оформление, но те са от не по – малко значение за комфорта ни.

Има различни варианти да се защитите от слънчевите лъчи. Ако търсите варианти за балкона, може да помислите за сенници – с чупещо рамо, тип „Шапка“ или „Кошница“, сенник с падащо рамо, или тип „балконски“. За изборът на най-добрия за вас вариант се консултирайте с професионална фирма, която да си даде най-точните и полезни съвети според вида на терасата, спецификите й, големината, и разбира се, финансовите ви възможности.

Ако търсите по – бюджетен вариант, може да се спрете на чадър. На пазара се предлагат модели, които се монтират на перваза и които може да местите според местоположението на слънцето.

 

Интересен вариант за терасата е пергола. Тя е подходяща ако живеете на последен етаж и нямате покрив. Единственото неудобство е, че платът се цапа лесно и поддръжката му е трудоемка.

Фини завеси на терасата също се хитро решение. С тях ще постигнете много ефектен вид и романтично излъчване. 

Сподели: