Бюджетни градински мебели, които могат да бъдат направени от импровизирани материали

Хубавата градина не винаги има нужда от големи инвестиции

3971

Колкото и да не ни изглежда още реалистично, но топлите дни тепърва предстоят и затова е време да започнем да мислим за обновяване и декорация на градината. Не всеки може да отдели обаче средства за нови мебели или аксесоари. Това не е причина да се отказваме от желанието ни за свежа промяна. Защото и с бюджетни идеи и стари, и на пръв поглед неизползваеми вещи, може да създадете креативни мебели.

Ето няколко идеи от Novate.

ikea.bg

1. Трапезна маса

Голяма трапезарна маса за цялото семейство може да бъде изработена от няколко строителни палети. За атрактивен и изразителен външен вид, боядисайте дъските с ярка боя.

2. Мини-маса

Малка маса, построена от няколко бетонни блока. Подобна мебел може да сложите между шезлонгите или близо до пейка и да я ползвате като помощна.

3. Комплект мебели

Цяла градинска мебел, която включва два ниски столове, маса и рафт за цветя. Всички компоненти могат да бъдат изработени от обикновени дървени палети. И за да направите мебелите още по-удобни, използвайте възглавници, крачета и колела за по – лесно местене.

4. Странична маса

Обикновена странична маса, която можете да направите от няколко дървени дъски и дървена табла. Тя е идеална за лятната къща, в лятната кухня или в градината.

5. Ярки градински мебели

Създайте настроение в задния двор с нови мебели и без много разходи. За всичко това са ви необходими няколко гуми, ярки бои, лист шперплат и плат. Измитите и цветни гуми са идеални за направата на маса и тапицирани столове с меки седалки.

6. Сгъваема маса

Сгъваема маса от дъски може да бъде прикрепена към фасадата на къщата и използвана за хранене или да подредите цветя. Предимството на тази маса е нейният оригинален дизайн, и лесно се превръща във висящ шкаф.

7. Рафтове

Нищо няма да украси стената на селска къща като оригинална стойка с кутии за цветя. Най-лесният начин да направите подобна кутия е от обикновени касетки, свързани помежду си. По-сложната опция включва използването на дървени дъски и стелажи.

8. Столове

 

Много креативни и удобни столове са изработени от метални варели. Те трябва да бъдат срязани, боядисани и към тях да закрепите седалки.

9. Маса с рафтове

Фенове на чаша кафе на верандата, със сигурност ще се зарадват на подобен малък рафт за маса, който може да бъде направен от малко парче дърво или ненужен плот.

10. Нисък стол

Един обикновен стол, който може лесно да направите от пластмасова касетка и две възглавнички за мебели.

 

Сподели: