10 начини да промените теракотената саксия

Превърнете я в произведение на изкуството

888

Саксията, в която е посадено едно растение е не по – малко важна от самото него. Една красива саксия може не само да оживи терасата, двора или стаята, но и сама по себе си да се превърне в произведение.

И ако се чудите за какво говорим, ето няколко примера за преобразуването на теракотената саксия в красив и стилен аксесоар.

ikea.bg

1. Златна спрей боя

Добавете блясък към обикновените саксии с помощта на златна спрей боя. Тя запазва структурата на саксията и може да даде разнообразие от покрития, от матов златен до блестящ огледален блясък.

2. С плат

Класическите черно-бели графики са винаги добро решение, който отговаря на съвременната естетика. За да постигнете подобен на този ефект, увийте саксията с плат на райета. Внимавайте само да е добре опънат и здраво захванат.

3. Декупаж със салфетки

Няма причина саксията да не засенчи растенията. Проектът за декупаж с платнени салфетки е много оригинален и ще се превърне в бижу в стаята ви.

4. Античен вид

Забравете за скъпите саксии, които имитират антични съдове. С помощта на мазилка и боя лесно ще промените и новите теракотени саксии.

5. Сложете изображения

Античен облик може да се постигнете и с избелващ ефект и пренос на изображения. Това се постига с прозрачно самозалепващо фолио, на което да принтирате картина или сентенция от вашия компютър.

6. Перманентен маркер

Слой бяла боя и златен перманентен маркер са всичко, което е нужно, за да създадете подобна саксия. Тя ще се отличава в градината и ще стои прекрасно на фона на слънчевите лъчи.

7. Ефект на камък

Тук е саксия, която е идеална както за градския дом, така и за вилата на морето. Използвайте боя с имитация на камък, а за да сложите мидичките ще ви трябва горещо лепило.

8. В пастелни цветове

Тези модерни пастелни саксии са семпли, но придават особено излъчване на градината, те напомнят за фунийки със сладолед и тебешир на тротоара, кимване към детските удоволствия и дългите летни дни.

9. Сукулентите като централен елемент

Теракотената саксия не е нужно да бъде боядисана, за да направи впечатление. За подобна трансформация ви трябват само няколко саксии и сукуленти, които да аранжирате.

10. Подложка за напитки

И накрая едно по – различно приложение на саксията. В ярък син цвят тя се превръща в идейна подложка за саксиите и е в тон с лятното настроение.

Сподели: