8 тенденции за градината през 2018 г.

Които ще ви помогнат да трансформирате външното пространство  

1160

Вече замисляте ли за вашата градина, планирате ли как ще я подготвите за пролетта, как ще й придадете по – добра визия за топлите месеци? Ако отговорът е "да",  сте на точното място.

Независимо дали имате нужда от цялостна промяна или просто искате да надградите това, което вече имате, вижте най-добрите тенденции за 2018 г., които представят от House Beautuful, допитвайки се до експерти по градинарство. Те показват кои са най-актуалнте дизайни, материали, дизайнерските стилове и влиянието на начина ви на живот - всичко което ще формира вашата градина тази година.

Вечеря навънПролетта и лятото са идеалното време да се насладите на откритото пространство, а кът за хранене е перфектното решение. Създайте специална зона с удобно обзавеждане, свелини, сложете барбекю или външна кухня.

Ярки цветове

Сивите и кафявите мебели винаги ще са на мода и ако заложите на тях няма да сбъркате. Но наред с тях расте и популярността на ярките цветове и покрития. Затова не се притеснявайте да инвестирате в цветни столове, маси или шезлонги.

Уаби – саби течението или красотата в несъвършенствата

Движението Уаби-саби се уповава на естествения цикъл на живот - растеж, гниене и смърт. Японците практикуват тази философия от 15-ти век, но за западния свят е малко странен това избягване на стремежа към съвършенство.

Ключът тук е "баланс между естественото и красивото“. Експертите съветват да се отпуснете и да се наслаждавате на естествените несъвършенства на вашата градина – поизсъхналите трайни насаждения, покритите с мъх камъни, ръждясалите железни врати и закалените саксии отговарят на тази тенденция.

Градина на балкона

Балконските градини стават все по – популярни, което е естествен стремеж на повечето хора, които не разполагат с двор да се докоснат до природата и да имат своето  кътче навън, макар и ограничено.

Чрез подобряването на пространството, с което разполагате, изразявате творчество и стил. Независимо дали става дума за балкон, вътрешен двор или прозорец, има редица саксии и вертикални структури, които ви позволяват да отглеждате различни цветя и билки.

Компактни навеси, които са стилни, но практични

Всеки уважаващ себе си градинар трябва да разполага и с място, на което да съхранява инструментите си, да държи и сортира семената или да има сенчест място, на което да се скрие, за да подготви посева. Затова малък и компактен навес ще бъде чудесно решение ако разполагате с достатъчно място, на което да го монтирате.

Отгледайте нещо ваше

Градината не е място само за цветя. Отдайте се на градинарство и посадете зеленчуци, билки или овощни дървета.

Мед под всякакви форми

Ключовата тенденция в интериора и кухнята, медта както като материал, така и като цвят, ще окаже голямо влияние през 2018 г. Металът придава усещане за топлина и контрастира с околния чакъл, камък или дърво.

Порцеланови плочки с ефект на дърво

Вече популярни в интериорния дизайн, порцелановите плочки с дървен ефект изглежда  ще се превърнат в тенденция в дизайна на градината. Те са устойчиви на износване, надраскване, оцветяване и са топлоустойчиви, което ги прави идеален избор за градината.

Сподели: